• Business

    Elon Musk: Παραμένει στο τιμόνι του Twitter – Νέος CEO στο τέλος του 2023

    • Bloomberg
    Elon Musk

    Elon Musk


    Ο Elon Musk είπε ότι μπορεί να χρειαστεί να διευθετήσει κάποια θέματα στο Twitter πριν παραδώσει τα ηνία σε νέο διευθύνοντα σύμβουλο, παρατείνοντας ενδεχομένως τις ανησυχίες ότι δεν ασχολείται επαρκώς με την άλλη του εταιρεία, την αυτοκινητοβιομηχανία Tesla.

    «Πρέπει να σταθεροποιήσω τον οργανισμό και απλώς να βεβαιωθώ ότι βρίσκεται σε μια οικονομικά υγιή θέση και ότι ο οδικός χάρτης των προϊόντων είναι ξεκάθαρος», είπε ο Musk μέσω διαδικτυακής σύνδεσης στην Παγκόσμια Κυβερνητική Σύνοδο Κορυφής στο Ντουμπάι την Τετάρτη.

    «Υποθέτω ότι προς το τέλος του τρέχοντος έτους θα πρέπει να είναι μια καλή χρονική στιγμή για να βρεθεί κάποιος άλλος να διευθύνει την εταιρεία», είπε ο 51χρονος. «Πιστεύω ότι θα πρέπει να είναι σε σταθερή κατάσταση γύρω στο τέλος του τρέχοντος έτους».

    Από τότε που ανέλαβε επικεφαλής της Twitter τον Οκτώβριο, ο Musk είπε ότι σκοπεύει να αποχωρήσει κάποια στιγμή, αλλά δεν είχε διευκρινίσει πότε. Ο δισεκατομμυριούχος ξεκίνησε την αναζήτηση νέου Διευθύνοντος Συμβούλου τον Δεκέμβριο, είπαν τότε πηγές.

    Στο μεταξύ, η έλλειψη παρουσίας του στην Tesla έχει προκαλέσει την οργή ορισμένων επενδυτών, οι οποίοι τον κάλεσαν να δώσει μεγαλύτερη προσοχή στην κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος των Tesla, Twitter και Space Exploration Technologies Corp. δήλωσε ότι οι δύο μεταποιητικές επιχειρήσεις του βρίσκονται σε καλύτερη θέση τώρα από πριν. Η SpaceX «είναι σε θέση να κάνει μεγάλη πρόοδο ακόμα κι αν ξοδεύω λιγότερο χρόνο εκεί», είπε, ενώ η Tesla απαιτεί λιγότερο χρόνο τώρα από ό,τι πριν από μερικά χρόνια.

    «Η Tesla πέρασε μερικές πολύ δύσκολες στιγμές κατά τις οποίες βρέθηκε στο όριο της επιβίωσης», επισήμανε ο Musk. «Απαιτείται πολύ λιγότερη δουλειά για να λειτουργήσει τώρα, σε σχέση με την περίοδο 2017 έως 2019».

    Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος δεσμεύτηκε να παραδώσει τα ηνία της Twitter μετά από δημοσκόπηση που πραγματοποίησε τον Δεκέμβριο μέσω του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης. Σχεδόν το 60% τάχθηκε υπέρ της αποχώρησής του, εν μέρει λόγω της ανησυχίας ότι δεν είχε χρόνο να αφοσιωθεί στην Tesla. Εκείνη την εποχή, είπε ότι ήταν θέμα εύρεσης «κάποιου αρκετά ανόητου για να αναλάβει τη δουλειά».

    Ο Musk εξαγόρασε το Twitter έναντι 44 δισ. δολαρίων και είναι ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με προσωπική περιουσία 187 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τον Bloomberg Billionaires Index.

    Στη σύνοδο κορυφής, ο Μusk επισήμανε μεταξύ άλλων ότι απαιτείται πολλή δουλειά για να φτάσει το Twitter σε «σταθερή θέση».

    Όπως είναι γνωστό, ο δισεκατομμυριούχος κοιμόταν στο εργοστάσιο της Tesla σε ιδιαίτερα απαιτητικές περιόδους. Έχει πει ότι εργάζεται επτά ημέρες την εβδομάδα και κοιμάται έξι ώρες τη νύχτα. Η δουλειά συνήθως τον απασχολεί από τη στιγμή που ξυπνά μέχρι να πάει για ύπνο, σύμφωνα με τα λεγόμενα του.

    «Δεν είναι πρόθεσή μου να δουλέψω σαν τρελός», είπε. «Μια απλή εργάσιμη εβδομάδα 80 ωρών θα ήταν μια χαρά. Αυτό θα φιλοδοξούσα».

    Ο Musk μίλησε ευρέως για το όραμά του για το Twitter και τις προσπάθειές του να απαλλάξει την πλατφόρμα από την παραπληροφόρηση. Υποστήριξε ότι θέλει το Twitter να είναι πηγή αλήθειας και ενθάρρυνε εταιρείες, άλλους διευθύνοντες συμβούλους και υπουργούς να μιλούν ειλικρινά, ακόμα κι αν δέχεται επιθέσεις.

    «Το να δέχεσαι κάποια κριτική είναι εντάξει», είπε. «Δεν είναι πραγματικά τόσο κακό. Δέχομαι συνεχώς επιθέσεις στο Twitter. Δεν με πειράζει».

    Ερωτηθείς αν περιόρισε τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από τα παιδιά του, ο Μusk είπε: «Δεν προσπάθησα να τα περιορίσω στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά αυτό μπορεί να ήταν λάθος».

    Διαβάστε ακόμη:

    Έλον Μασκ: Βαριά πρόστιμα και κυρώσεις ετοιμάζει η ΕΕ για το Twitter, εάν δεν συμμορφωθεί με τους κανονισμούς της

    Tesla: Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών για το 4ο τρίμηνο



    ΣΧΟΛΙΑ