• Business

    Πρώτοι στην Ευρώπη οι Έλληνες για χρέη σε λογαριασμούς, Εφορία και δάνεια


    Σχεδόν οι μισοί Έλληνες αδυνατούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους, παρουσιάζοντας ληξιπρόθεσμες οφειλές σε λογαριασμούς, Εφορία και δάνεια σε τράπεζες, αναφέρει η έκθεση της Eurostat που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

    Οι πίνακες της Eurostat με στοιχεία του 2016 αναφέρονται σε ένα μέσο όρο 10,4% των Ευρωπαίων που αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες τους, με συνέπεια να χρωστούν. Η Ελλάδα βρίσκεται σχεδόν πέντε φορές πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, καταλαμβάνοντας μία ακόμη… αρνητική πρωτιά.

    Στη δεύτερη θέση έρχεται η Βουλγαρία, με το ποσοστό του πληθυσμού της με ληξιπρόθεσμες οφειλές να ανέρχεται σε 32%.

    Αξίζει να αναφερθεί ότι η Ελλάδα το 2008 βρισκόταν στο 24,4% στη σχετική λίστα – δηλαδή στο μισό από το 2016.

    pinakas

    Την «πραγματική» πρωτιά στο σχετικό πίνακα, καταλαμβάνει η Γερμανία, όπου μόνο το 4,2% του πληθυσμού χρωστά, ενώ την πρώτη τριάδα συμπληρώνουν η Τσεχία, με 4,4% και η Ολλανδία, με 5%.

    Σε βαθύτερη ανάλυση, τα μεγάλα και πολλά χρέη των Ελλήνων αφορούν την αγορά κατοικίας. Το 15,3% των Ελλήνων χρωστούν σε στεγαστικά δάνεια, ποσοστό τριπλάσιο από το 5,5% του 2008. Νούμερο το οποίο αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα, με την κρίση στην κτηματομεσιτική αγορά και τα ποσοστά «κόκκινων δανείων» να έχουν «χτυπήσει κόκκινο» στη χώρα μας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Eurostat: To 6% των Ελλήνων ηλικίας 20-64 ετών κατοικούσαν το 2017 σε άλλες χώρες-μέλη της ΕΕ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Eurostat: Σε συνθήκες ακραίας φτώχειας το 21% των Ελλήνων- «Έχουμε όμως πλεονάσματα»



    ΣΧΟΛΙΑ