• Business

    Προσφεύγει στο ΣτΕ ο ΟΠΑΠ για το τέλος

    kamil ziegler

    Kamil Ziegler, Πρόεδρος ΟΠΑΠ.


    Αίτηση ακύρωσης  στο Συμβούλιο της Επικρατείας  και αίτηση αναστολής εφαρμογής του άρθρου 12 του ν. 4346/2015 (ΦΕΚ Α’ 152/2015) και της σχετικής υπ’ αριθμό 1001 υπουργικής απόφασης (ΦΕΚ Β’ 1/2016), με τα οποία επιβλήθηκε ειδικό τέλος ανά στήλη σε κάθε παιγνίδι της από 01.01.2016, κατέθεσε χθες η ΟΠΑΠ .

    Η είσοδος του κτιρίου που στεγάζετε το ΣτΕ, Αθήνα.  Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013.  Συνεδριάζει σήμερα το  ΣτΕ για την έκδοση προσωρινής διαταγής για τη λειτουργία της ΕΡΤ μετά την προσφυγή  της ΠΟΣΠΕΡΤ, ζητώντας την ακύρωση και την αναστολή της επίμαχης απόφασης για κατάργηση της ΕΡΤ .  ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

    Σύμφωνα με το νόμο που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ την προηγούμενη εβδομάδα ο ΟΠΑΠ υποχρεούται να καταβάλει τέλος ύψους 0,05 ευρώ ανά στήλη για όλα τα παιχνίδια του το οποίο επιβάλλεται στους πελάτες του. Η καταβολή του νέου τέλους θα γίνεται στις 20 κάθε μήνα για τον μήνα που πέρασε, ξεκινώντας αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου, ενώ σημειώνεται ότι ακόμη η εταιρεία δεν έχει βάλει το τέλος στα δελτία της.

    opap

    Εν τω μεταξύ χθες οι πράκτορες ζήτησαν την αναστολή εφαρμογής του πρόσθετου τέλους για ένα τετράμηνο, ώστε να ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση τη στάση της απέναντι στο Διαδικτυακό Στοίχημα. Η διοίκηση της ΠΟΕΕΠΠ επικαλέστηκε την απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη.

     



    ΣΧΟΛΙΑ