• Business

    Προεξοφλεί διευθέτηση του χρέους η αγορά ομολόγων – Κάτω του 8% η απόδοση στα 10ετή


    Κάτω από το 8% υποχώρησε σήμερα, για πρώτη φορά στους τελευταίους έξι μήνες, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου, μετά τις προσδοκίες που δημιουργήθηκαν από τους υπουργούς οικονομικών της ευρωζώνης για διευθέτηση του ελληνικού χρέους.

    Σύμφωνα με το reuters, πρόκειται, όπως φαίνεται, για ένα συμβιβασμό μεταξύ της Γερμανίας, η οποία δεν πιστεύει ότι η Ελλάδα χρειάζεται ελάφρυνση του χρέους, και του ΔΝΤ, που επιμένει ότι αυτό είναι απαραίτητο. Ωστόσο, οι επόμενες κινήσεις στο θέμα αυτό εξαρτώνται άμεσα με το αν η Αθήνα θα υλοποιήσει όλες τις μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί. Οι λεπτομέρειες θα καθοριστούν στο Eurogroup της 24ης Μαίου.

    Ο Nick Stamenkovic, υπεύθυνος στρατηγικής στην αγορά ομολόγων της RIA Capital Markets, επισημαίνει ότι το χάσμα ανάμεσα στο ΔΝΤ και του Γερμανούς δείχνει να περιορίζεται και ότι αυτό το έχουν αντιληφθεί οι επενδυτές.

    Η απόδοση στα 10ετή ελληνικά ομόλογα υποχώρησε πάνω από 60 μονάδες βάσης σήμερα, στο 7,88%, επίπεδα που είχε να βρεθεί τους τελευταίους έξι μήνες. Στα διετή ομόλογα η απόδοση υποχώρησε πάνω από 150 μονάδες βάσης, στο 7,97% που αποτελεί χαμηλό δύο μηνών.

    Σύμφωνα με έγγραφο του ESM που επικαλείται το reuters, υπάρχουν αρκετές ανησυχίες σχετικά με με τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης θα επεξεργαστούν διάφορα βήματα με στόχο την ελάφρυνση του, τα οποία θα παρουσιάσουν στις 24 Μαΐου.

    Ωστόσο, ορισμένοι αναλυτές παραμένουν επιφυλακτικοί και δεν έχουν πειστεί ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία στο συγκεκριμένο θέμα. “Εξακολουθεί να υπάρχει διαφωνία στο στρατόπεδο των δανειστών σχετικά με τις επόμενες κινήσεις” αναφέρει ο Hendrik Lodde της DZ Bank. “Λόγω των διαφορετικών απόψεων, οι συζητήσεις αναμένεται να έχουν μεγάλη διάρκεια”, εκτιμά ο αναλυτής.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/article-angeliki-fragkou-ti-simveni-ke-vithizete-sta-provlimata-navios-o-moodys-chtipai-ton-kodona-tou-kindinou/43983

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/vusiness-stin-athina-i-trapeza-pireos-poulai-to-pososto-tis-stin-isw/44058



    ΣΧΟΛΙΑ