• Business

    «Πρεμιέρα» για τις χειμερινές εκπτώσεις στη σκιά του lockdown – SOS εκπέμπει ο εμπορικός κόσμος

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Γιώργος Καρανίκας, ΕΣΕΕ

    Γιώργος Καρανίκας, ΕΣΕΕ


    Στη «μάχη» των χειμερινών εκπτώσεων κάτω από αντίξοες συνθήκες ρίχνεται σήμερα ο εμπορικός κόσμος.

    Η απόφαση της κυβέρνησης να παρατείνει το lockdown και μαζί την αναστολή του clickaway καθιστούν εξαιρετικά δύσκολο το έργο των εμπόρων, οι οποίοι θα προσπαθήσουν μέσω ηλεκτρονικών και τηλεφωνικών παραγγελιών και αποστολές μέσω courier ή με ίδια μεταφορικά μέσα να ανταποκριθούν στην πρόκληση και «να σώσουν ό,τι σώζεται».

    Πρόκειται για την πρώτη κανονική εκπτωτική περίοδο που πραγματοποιείται με κλειστά καταστήματα, μετά την Black Friday.

    Παρ’ ότι αναμένεται να υπάρξουν γενναίες εκπτώσεις τιμών, οι προσδοκίες είναι περιορισμένες αφού εκτός της πίεσης που έχουν υποστεί τα εισοδήματα από τις επιπτώσεις της πανδημίας, λίγες επιχειρήσεις διαθέτουν οργανωμένα ηλεκτρονικά καταστήματα ή οργανωμένο τηλεφωνικό κέντρο προκειμένου να προσεγγίσουν το καταναλωτικό κοινό και να υποδεχθούν παραγγελίες. Υπολογίζεται πως μόλις 1 στις 5 εμπορικές επιχειρήσεις διαθέτουν e-shop.

    Η δυσφορία για την απόφαση να παραμείνουν ερμητικά κλειστά τα καταστήματα, και να μην επιτραπεί ούτε καν η χρήση του click away εξακολουθούν να κυριαρχούν στην αγορά.

    Πολλοί δηλώνουν εξαιρετικά απογοητευμένοι από την στοχοποίηση που υφίσταται ο κλάδος και προβλέπουν κύμα λουκέτων και έκρηξη της ανεργίας τους επόμενους μήνες, εάν μετά τον εορταστικό τζίρο των Χριστουγέννων χαθεί ολοκληρωτικά και ο τζίρος των χειμερινών εκπτώσεων και παραμείνει αδιάθετο το τεράστιο απόθεμα προϊόντων που έχουν συσσωρεύσει όλο το προηγούμενο διάστημα.

    «Εάν χάσουμε και τον τζίρο των χειμερινών εκπτώσεων… χαθήκαμε» επισημαίνουν χαρακτηριστικά άνθρωποι του λιανεμπορίου και καλούν την κυβέρνηση να επανεξετάσει τη στάση της.

    Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Γιώργος Καρανίκας χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για τους χειρισμούς της κυβέρνησης, λέγοντας πως πρέπει «όλοι οι αρμόδιοι να καταλάβουν ότι πίσω από τα κατεβασμένα ρολά των εμπορικών καταστημάτων εκτυλίσσονται πλέον σοβαρά επιχειρηματικά και οικογενειακά δράματα που θα φανούν τους αμέσως επόμενους μήνες».

    Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται μέσα στην εβδομάδα να υπάρξει προσπάθεια προσέγγισης του εμπορικού κόσμου, με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, προκειμένου να βρεθεί κάποιου είδους λύση και να επιτραπεί σύντομα η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων έστω και με την μέθοδο του click away, ώστε έστω και καθυστερημένα να μπει όλος ο εμπορικός κόσμος στην «μάχη» των εκπτώσεων.

    Διαβάστε ακόμα:

    Γ. Καρανίκας (ΕΣΕΕ): «Έρχονται πρωτοφανείς εκπτώσεις, απόγνωση για το αδιάθετο εμπόρευμα»

    Θεόδωρος Σκυλακάκης: Παράταση στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5

    Λιανεμπόριο: Πενιχρά τα οφέλη του «click away», προσδοκίες στο «click inside» και στις εκπτώσεις

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ