• Business

    Premier League: Τετραετής συμφωνία για τηλεοπτικά δικαιώματα στη Βρετανία ύψους 7,81 δισ. ευρώ

    • NewsRoom
    Premier League

    Premier League


    Συνολικά έσοδα που αγγίζουν, σύμφωνα με δημοσιεύματα των βρετανικών ΜΜΕ, τα 7,81 δισ. ευρώ θα λάβουν για τα επόμενα 4 χρόνια οι ομάδες της Premier League για την πώληση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του πρωταθλήματος στη Βρετανία.

    Η συμφωνία ανακοινώθηκε τη Δευτέρα, με το Sky Sports και το TNT Sports να είναι οι μεγάλοι νικητές των διαπραγματεύσεων με τη λίγκα για την μετάδοση των αγώνων, αυξάνοντας μάλιστα τη χρονική διάρκεια της συνεργασίας τους από 3 σε 4 χρόνια. Παράλληλα, το BBC θα συνεχίσει να μεταδίδει την εκπομπή Match Of the Day, όπου μεταδίδονται σε ελεύθερη συχνότητα τα στιγμιότυπα από όλες τις αναμετρήσεις.

    Tο Sky Sports πήρε 4 από τα 5 πακέτα προς πώληση (B, C, D και E) και το TNT ένα (Α) με την Premier League στην ανακοίνωση της να κάνει λόγο για «τη μεγαλύτερη συμφωνία πώλησης τηλεοπτικών δικαιωμάτων που έχει συναφθεί ποτέ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

    Στο ποσό των 7,81 δισ. ευρώ, το οποίο υπολογίζεται πως θα φτάσουν τα έσοδα της Premier League σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, δεν συμπεριλαμβάνονται τα έσοδα από τις συμφωνίες με τους τηλεοπτικούς σταθμούς του εξωτερικού.

    Μια ενδιαφέρουσα αλλαγή, πέρα από το χρονικό όριο της συμφωνίας με τα βρετανικά κανάλια, είναι ότι πλέον δεν θα υπάρχει το εμπάργκο στη μετάδοση των αγώνων της Premier League που ξεκινούν στις 14:00 την Κυριακή. Πρόκειται για μια πρακτική που είχε επικρατήσει ώστε να μην επηρεάζονται οι αγώνες των μικρότερων κατηγοριών.

    Με την άρση του «εμπάργκο», αυξάνεται ο αριθμός των αγώνων της Premier League που θα μεταδίδουν τα κανάλια.

    Συνολικά το Sky Sports θα μεταδίδει 215 αγώνες ενώ το TNT 52.

    «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τις νέες συμφωνίες με το Sky Sports και το TNT Sports που θα επεκτείνουν τη συνεργασία μας για άλλα τέσσερα χρόνια και θα δουν περισσότερους αγώνες της Premier League από ποτέ ζωντανά από το 2025/26 και μετά.

    Ως μακροχρόνιοι και αξιόλογοι συνεργάτες, το Sky Sports και το TNT Sports φημίζονται για τη συνεχή κάλυψη και τον προγραμματισμό παγκόσμιας κλάσης. Έχουμε απολαύσει ρεκόρ τηλεθέασης και προσέλευσης τις τελευταίες σεζόν και γνωρίζουμε ότι η συνεχής καινοτομία τους θα οδηγήσει περισσότερους ανθρώπους να παρακολουθήσουν και να ακολουθήσουν την Premier League», δήλωσε ο CEO της Premier League Ρίτσαρντ Μάστερς και συμπλήρωσε:

    Είμαστε επίσης εξαιρετικά ικανοποιημένοι που επεκτείνουμε τη συνεργασία μας με το BBC Sport, που θα συνεχίσει να μεταφέρει εβδομαδιαία στιγμιότυπα όλων των αγώνων της Premier League στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το Match of the Day αποτελεί θεσμό για γενιές ποδοσφαιρόφιλων σε αυτή τη χώρα και παραμένει απίστευτα δημοφιλές στους οπαδούς όλων των ηλικιών.

    Το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας υπογραμμίζει τη δύναμη της Premier League και αποτελεί απόδειξη για τους συλλόγους μας, τους παίκτες και τους μάνατζερ που συνεχίζουν να προσφέρουν το πιο ανταγωνιστικό ποδόσφαιρο στον κόσμο σε γεμάτα γήπεδα, καθώς και για τους οπαδούς, οι οποίοι δημιουργούν μια απαράμιλλη ατμόσφαιρα κάθε εβδομάδα».

    Διαβάστε επίσης

    Σλοβακία: Εκτακτος φόρος 30% στα κέρδη των τραπεζών

    Μπέος: Πολύ μεγάλο το ενδιαφέρον του Ατζούν να αναλάβει ιδιοκτήτης στην ΠΑΕ Βόλος

    Ellinikon Experience Park: Φωταγωγήθηκε για τα Χριστούγεννα σε μια εντυπωσιακή τελετή



    ΣΧΟΛΙΑ