• Business

    Πρεμ Γουάτσα: Καλύτερη χρηματιστηριακή αγορά του κόσμου η Ελλάδα, είμαι ενθουσιασμένος για το μέλλον – Εξαιρετικός CEO ο Φωκίων Καραβίας

    • NewsRoom
    Prem Watsa

    Prem Watsa


    Ενθουσιασμένος για το μέλλον της Ελλάδας δήλωσε μιλώντας στο οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ο Πρεμ Γουάτσα.

    «Η Ελλάδα πέρασε δύσκολες στιγμές αλλά βγήκε από αυτές πολύ καλά. Έχετε σταθερότητα, έρχονται στη χώρα χρήματα και τώρα η ευκαιρία είναι σημαντική. Είμαι ενθουσιασμένος για το μέλλον», τόνισε ο επικεφαλής της Fairfax.

    Όπως ανέφερε ο κ. Γουάτζα, για τα επόμενα τέσσερα με πέντε χρόνια οι προοπτικές για την Ελλάδα είναι καλές, ωστόσοχρειάζεται πολιτική σταθερότητα και φιλική στάση απέναντι στην επιχειρηματικότητα. Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι οι επενδύσεις στην Ελλάδα θα διατηρηθούν και τα επόμενα χρόνια

    Ο Πρεμ Γουάτσα αναφέρθηκε στην επενδυτική βαθμίδα σημειώνοντας ότι είναι σημαντική για την Ελλάδα.  Όπως ανέφερε, λίγους μήνες μετά τις εκλογές η χώρα θα μπορεί να το πετύχει καθώς έχει καλή οικονομική θέση, το χρέος έχει μειωθεί και η κυβέρνηση διαθέτει ένα σημαντικό μαξιλάρι ρευστότητας. «Η S&P έκανε λόγο για το καλύτερο προφίλ χρέους στην Ευρώπη. Η Ελλάδα έχει πολύ μικρό χρέος προς τον ιδιωτικό τομέα», θύμισε.

    Σύμφωνα με τον Πρεμ Γουάτσα, οι ελληνικές τράπεζες είναι ισχυρές, σε «εξαιρετική θέση». Επεσήμανε ότι η Eurobank πέρυσι είχε κερδοφορία ενός δισεκατομμυρίων ευρώ και χαρακτήρισε εξαιρετικό μάνατζερ τον CEO της Eurobank Φωκίων Καραβία.

    «Η Ελλάδα είναι αρκετά μικρή και έρχεται από πολύ χαμηλή βάση, γι’ αυτό είναι η καλύτερη χρηματιστηριακή αγορά του κόσμου, είπε. Έχει πολύ καλές τράπεζες που δεν είναι ακριβές», ανέφερε.

    Όπως θύμισε η Eurobank έχει book value 2 ευρώ ενώ η τιμή της μετοχής είναι στο 1,3-1,4 ευρώ. Την επόμενη χρονιά, μάλιστα, ο κλάδος θα μπορεί να μοιράσει μερίσματα.

    Ο Πρεμ Γουάτσα ανέφερε πως  η πολιτική σταθερότητα και οι φιλικές για τις επιχειρήσεις πολιτικές μας βοήθησαν τα τελευταία χρόνια. Αν αυτό συνεχιστεί θα είναι πολύ καλό για την Ελλάδα.

    Αναφορικά με τον κίνδυνο που μπορεί να κρύβει η τραπεζική κρίση στις ΗΠΑ ξεκαθάρισε ότι δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος. Ωστόσο σημείωσε τα ισχυρά στοιχεία που διαθέτει τη στιγμή αυτή η Ελλάδα.

    Συνεχίζουμε τις επενδύσεις. Ίσως δεν είναι πολύ γνωστό. Η Ελλάδα έχει πολύ καλό μάνατζμεντ, τόνισε αναφερόμενος στις διοικήσεις Eurobank, Eurolife, Grivalia, Mytilineos. Ειδικά για την τελευταία έκανε λόγο για μια πολύ καλή, οικογενειακή εταιρεία.



    ΣΧΟΛΙΑ