Αλλαγές στην χρήση και στην τιμή του εισιτήριου και δεύτερο κλείσιμο του Μετρό Θεσσαλονίκης, προανήγγειλε μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη αναστολή λειτουργίας του Μετρό έχει προγραμματιστεί για ένα μήνα από τις 10 Νοεμβρίου.

1

Σύμφωνα με τον κ.Ταχιάο το μετρό θα κλείσει πάλι πριν την λειτουργία της γραμμής της Καλαμαριάς. Αυτό θα συμβεί το Φεβρουάριο και εκτιμάται ότι θα είναι πάλι για έναν μήνα.

Προανήγγειλε αλλαγές στα εισιτήρια όπως η κατάργηση χρήσης για 70 λεπτά που ισχύει σήμερα.

Στον αρχικό σχεδιασμό του εισιτηρίου, η βασική σκέψη ήταν να μπορεί να συνδυάσει ο επιβάτης λεωφορείο και Μετρό. Τώρα δεν υπάρχει αυτός ο λόγος, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Επίσης, προανήγγειλε αύξηση της τιμής του εισιτηρίου. «Με διαλειτουργικότητα το εισιτήριο δεν θα κοστίζει 60 λεπτά» είπε και συμπλήρωσε ότι στο μετρό εφόσον το εισιτήριο κοστίζει 1 ευρώ θα είναι οριακά βιώσιμο.

«Την Πόντου θα την κάνουμε. Παλεύουμε με τον χρόνο», είπε ο κ. Ταχιάος, σημειώνοντας ότι το κόστος των απαλλοτριώσεων μπορεί να αγγίξει τα 15 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, προς το παρόν δεν θα μετακινηθεί ο τερματικός από το ΙΚΕΑ στη Μίκρα, παρά μόνο μία – δύο γραμμές, ενώ στο επόμενο στάδιο είναι το πώς θα καταλήγει η οδός Πόντου με την Γ. Σχολής.

Τέλος, συζητείται ένας κυκλικός κόμβος στη Λ. Γεωργικής σχολής με την Μαρίνου Αντύπα.

Πηγή: rthess.gr

Διαβάστε επίσης:
Casa Plaj: Μια μελέτη ισορροπίας με την υπογραφή των extrastudio

Εκπτώσεις έως και 30% στα δρομολόγια της Blue Star Ferries, της Hellenic Seaways, της Anek Lines και της Superfast Ferries για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

Politico: Στο τραπέζι της ΕΕ η ένταξη χωρών χωρίς πλήρη δικαιώματα ψήφου για επιτάχυνση της διεύρυνσης