• Business

    Πόσα έχασαν Buffett, Gates, Bezos από τη μαύρη Δευτέρα – Τη γλύτωσε ο Icahn

    • NewsRoom


    Μετά το selloff μετοχών, που προκλήθηκε παγκοσμίως τη Δευτέρα, λόγω των αδύναμων δεδομένων για τη δραστηριότητα των εργοστασίων στην Κίνα και την αναζωπύρωση των εντάσεων μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ιράν, το αποτέλεσμα ήταν οι πέντε πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο να χάσουν συνολικά 8,7 δισ. Δολάρια!

    Ειδικότερα, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index, στον ιδρυτή της Amazon, Jeff Bezos, αντιστοιχεί η μεγαλύτερη ζημιά, αφού έχασε 3,7 δισ. δολάρια, καθώς ο μεγαλύτερος ηλεκτρονικός έμπορος λιανικής υποχώρησε χρηγματιστηριακά κατά 5,8%. Η καθαρή αξία του είναι τώρα 56 δισ. Δολάρια.

    Όσον αφορά στην αξία του Ισπανού, Amancio Ortega, έπεσε κατά 2,5 δισ. σε 70,4 δισ. δολάρια, αφού η Inditex, η μεγαλύτερη εταιρία λιανικής πώλησης ενδυμάτων, έπεσε κατά 3,5%.

    Ο Warren Buffett, ο Μεξικανός Carlos Slim και ο ιδρυτής της Microsoft, Bill Gates, που είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, έχασαν συνολικά 2,5 δισ.

    Μεγάλος κερδισμένος ήταν ο ακτιβιστής επενδυτής Carl Icahn, του οποίου η καθαρή αξία αυξήθηκε κατά 210,4 εκατ. και εκτοξεύτηκε στα 20,1 δισ. Δολάρια.

    Το Bloomberg Billionaires Index είναι μια κατάταξη, που ενημερώνεται σε ημερήσια βάση και παρακολουθεί τους 400 πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, οι οποίοι τη Δευτέρα έχασαν συνολικά 82,4 δισ.



    ΣΧΟΛΙΑ