• Business

    Πώς το “Pokémon GO” κατάφερε να μας σηκώσει από τους καναπέδες;

    • NewsRoom


    Η τεράστια επιτυχία, που έχει σημειώσει τις τελευταίες μέρες, το “Pokémon GO” είναι αδιαμφισβήτητη. Η νέα τρέλα, όπως όλα δείχνουν, έχει καταφέρει να διασκεδάσει μικρούς και μεγάλους, ενώ ταυτόχρονα τους γυμνάζει. Μάλιστα, η διαδραστικότητα του παιχνιδιού έχει καταφέρει να σηκώσει από τους καναπέδες, ακόμη και τους πιο “τεμπέληδες”.

    pokemon

    Το δωρεάν νέο παιχνίδι “Pokémon Go,” σας δίνει την δυνατότητα μέσω επαυξημένης πραγματικότητας να “κυνηγήσετε” τα pokemon της περιοχής σας με την βοήθεια του κινητού σας τηλεφώνου. Το νέο παιχνίδι- εφαρμογή έχει καταφέρει μέσα σε μια “νύχτα” να γίνει μια κερδοφόρα επιχείρηση με έσοδα που ξεπερνάνε πολλά δισ. εκατομμυρίων.

    Οι περισσότεροι τραπεζίτες ωστόσο, προειδοποιούν τους επενδυτές να “κρατήσουν” μικρό καλάθι όσον αφορά την μετοχή της Nintendo, για τον απλούστατο λόγο ότι τα κέρδη του Pokemon Go δεν ανήκουν πραγματικά στην εταιρεία.

    pokemon Go

    Συγκεκριμένα, η Nintendo, αν και αποτελεί τον βασικό δημιουργό των βιντεοπαιχνιδιών του Pokemon, και κατέχει όλα τα δικαιώματα του, παρόλα αυτά αναλυτές της CLSA και της Macquarie Research σημειώνουν πως δεν αποτελεί τον βασικό ωφελούμενο από την επιτυχία του παιχνιδιού, καθώς δεν δημιούργησε στην ουσία το παιχνίδι καθ’ αυτό.

    Pokemon Go

    Τελικά ποιος θα ωφεληθεί; 

    Στην πραγματικότητα οι ωφελούμενοι θα είναι η δημιουργός του παιχνιδιού, Niantic μαζί με τον τεχνολογικό γίγαντα της Apple, η οποία κερδίζει το μερίδιο της από τις αγορές του κινητού τηλεφώνου iPhone. Οι ειδικοί λοιπόν φαίνονται διστακτικοί και δηλώνουν πως η ανέλπιστη επιτυχία του Pokémon Go δεν έχει ακόμη ξεκάθαρο κέρδος για την εταιρεία της Nintendo, καθώς έχει ελάχιστο άμεσο κέρδος.

    Η εταιρεία του Pokémon αποτελεί θυγατρική της Nintendo, η οποία κατέχει το 32% της εταιρείας μαζί με άλλες εταιρείες, γεγονός που περιπλέκει την ιδιοκτησία της ακόμη περισσότερο. Έτσι ενώ το Pokémon Go δημιουργήθηκε από την εταιρεία της Pokémon, το παιχνίδι κατασκευάστηκε, διανεμήθηκε και έγινε γνωστή μέσω της  Nintendo.

    nintendostock

    Με άλλα λόγια, ενώ οι περισσότεροι μπορεί να συνδέουν τα προϊόντα της Pokémon με την Nintendo, εξαιτίας της αναγνωρισιμότητα του brand, η Γιαπωνέζικη εταιρεία δεν είναι στην πραγματικότητα αυτή που θα απολαύσει άμεσα τους καρπούς των κερδών του “Pokémon Go”, εξαιτίας της περιπλοκότητας της ιδιοκτησίας.

    Παρόλο αυτά, οι επενδυτές φαίνεται να αγνοούν τις προειδοποιήσεις των ειδικών, καθώς τα στοιχεία δείχνουν πως η μετοχή της Nintendo τις τελευταίες μέρες έχει εκτοξευτεί στα ύψη, χαρίζοντας στην εταιρεία κέρδη του ύψους των 7.5 δισ δολ. μέσα μόλις στις δύο πρώτες μέρες μετάδοσης του.

    pokemon Go

    Μέσα στις επτά πρώτες μέρες το “Pokémon Go,” απέκτησε πάνω από 65 εκατ. χρήστες, μόνο στις Η.Π.Α ενώ αν και αν δεν διατίθεται ακόμη στην Μεγάλη Βρετανία, οι χρήστες βρήκαν τον τρόπο να κατεβάσουν το παιχνίδι στο κινητό τους.

    Διαβάστε ακόμη: 

    http://www.mononews.gr/jetoil-aperrifthi-to-etima-ton-trapezon/61232



    ΣΧΟΛΙΑ