• Business

    Πώς να ψωνίσεις smartphone / gaming / TV στην Black Friday

    • NewsRoom

    Η Black Friday αποτελεί έναν θεσμό που στις Ηνωμένες Πολιτείες αποτελεί πλέον μέρος της αμερικανικής κουλτούρας και της καταναλωτικής συνείδησης. Στην Ελλάδα, όμως, αποτελεί μια σχετικά καινούργια παράδοση, με την οποία πολλοί δεν είναι εξοικειωμένοι, αφού ο θεσμός ήρθε στη χώρα μας για πρώτη φορά το 2016, χάρη στα Public.

    Για παράδειγμα, οι Έλληνες καταναλωτές δεν είναι συνηθισμένοι να περιμένουν στην ουρά για να μπουν σε ένα κατάστημα και να ψωνίσουν, όπως συμβαίνει σε άλλα μέρη του πλανήτη την Black Friday, όπως αποκαλύπτουν οι σκηνές που βλέπουμε κάθε χρόνο στους τηλεοπτικούς -και όχι μόνο- δέκτες μας με εκατοντάδες καταναλωτές να μπαίνουν τρέχοντας στα καταστήματα με το που ανοίγουν οι πόρτες τους και να σπεύδουν να αγοράσουν ό,τι βρουν μπροστά τους.

    Στις ΗΠΑ, Black Friday σημαίνει ανεξέλεγκτη υπερκατανάλωση. Στην Ελλάδα, όμως, η Black Friday είναι μία ευκαιρία να αποκτήσουμε σε προσιτές τιμές προϊόντα που αλλιώς θα μας στοίχιζαν πολύ ακριβότερα. Ένα smartphone που μας «γυάλισε», μία παιχνιδομηχανή με τρομερές δυνατότητες ή μία τηλεόραση που θα αντικαταστήσει την παλιά μας που πνέει τα λοίσθια, για παράδειγμα.

    Επομένως, το πρώτο που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας όταν σχεδιάζουμε τα ψώνια της Black Friday είναι να ξέρουμε ποιες είναι οι ανάγκες μας και με βάση αυτές να κάνουμε μία προσεκτική έρευνα αγοράς, να βλέπουμε τις προσφορές που υπάρχουν, για να εντοπίσουμε αυτήν που μας ταιριάζει και μας εξυπηρετεί καλύτερα. Γιατί αν δεν το κάνουμε αυτό, υπάρχει κίνδυνος να παρασυρθούμε από τις προσφορές και να αγοράσουμε κάτι που δεν χρειαζόμαστε πραγματικά, προχωρώντας σε μια αγορά που πολύ σύντομα θα μετανιώσουμε.

    Είναι σημαντικό να έχουμε ήδη αποφασίσει τι θα αγοράσουμε πριν από την Black Friday, ώστε τη μέρα εκείνη να φροντίσουμε να πάμε αρκετά νωρίς στο κατάστημα, γιατί τα προϊόντα που διατίθενται με μεγάλες εκπτώσεις είναι συνήθως περιορισμένα σε αριθμό και μπορεί να εξαντληθούν γρήγορα.

    Αν και στο Public ξέρεις ακριβώς τι ποσότητες θα βρεις καθώς κάθε χρόνο ανακοινώνει ακριβώς τις ποσότητες που διαθέτει σε τιμές Black Friday.

    Για το 2019 τους καταναλωτές περιμένουν στα Public ενδεικτικά: πάνω από 28.000 smartphones, 6.000 laptops, 9.000 tablets, 14.000 wearables, 25.000 τηλεοράσεις, 80.000 gaming προϊόντα.

    Tα Public Black Friday Terra Trucks χωράνε συνολικά πάνω από 1.500.000 προϊόντα σε τιμές προσφοράς – γιατί Black Friday σημαίνει Public.

    Σε κάθε περίπτωση, απαιτείται υπομονή, καθώς δε θα είμαστε φυσικά οι μόνοι που θα θελήσουμε να εκμεταλλευθούμε τις προσφορές και προφανώς θα υπάρχει πολυκοσμία.

    Μπορεί να στριμωχτούμε λίγο, να υπάρχει μια αναμονή στα ταμεία, αλλά εν τέλει το τίμημα αυτό είναι μάλλον μικρό αν σκεφτεί κανείς πόσα χρήματα γλιτώνει!