• Business

    Πώς οι βασικοί μέτοχοι της Μοτοδυναμικής έβγαλαν κέρδη 146,4% σε 9 μήνες

    Ο Πάρης Κυριακόπουλος, Πρόεδρος του Δ.Σ. της Μοτοδυναμικής


    Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από την κοσμική εμφάνιση του Οδυσσέα Κυριακόπουλου, μεγαλομετόχου της εισηγμένης εταιρείας Μοτοδυναμική, στα εγκαίνια κοσμικού ξενοδοχείου στο κέντρο της Αθήνας. Οι φωτογραφίες υπάρχουν στον ημερήσιο Τύπο.

    Δύο μέρες μετά τη δημοσίευση και λίγα λεπτά μετά το άνοιγμα της χρηματιστηριακής συνεδρίασης την Πέμπτη, τα πακέτα στη Μοτοδυναμική ΜΟΤΟ 1,01% 3,01 περνούσαν από τα μόνιτορ των χρηματιστών με την ταχύτητα που ρέει η σαμπάνια στα κρυστάλλινα ποτήρια που κραδαίνουν οι συνδαιτημόνες μίας, κάποιας, κοσμικής εκδήλωσης.

    Σε τρία λεπτά, από τις 10.35 έως τις 10.38, άλλαξαν χέρια έξι πακέτα συνολικά 1,650 εκατ. τεμαχίων, συνολικής αξίας 2,277 εκατ. ευρώ ή το 5,6% του μετοχικού κεφαλαίου. Τις επόμενες μέρες θα φανεί από τις ανακοινώσεις που θα περάσουν μέσα από την κεφαλαιαγορά, για την ακρίβεια εντός τριών εργάσιμων ημερών, ποιος είναι ο πωλητής και ποιος ο αγοραστής.

    Οι πληροφορίες επιμένουν πάντως ότι οι πράξεις πέρασαν μέσα από την Alpha Finance και πωλητής ήταν εις εκ των βασικών μετόχων, μεταξύ των οποίων είναι και η οικογένεια Κυριακόπουλου, και αγοραστής εγχώριοι θεσμικοί επενδυτές. Όχι ένας, αλλά πολλοί.

    Οι χθεσινές πράξεις -που έγιναν σε εντυπωσιακό discount, 11%, για τα δεδομένα της αγοράς, αφού από το 1,58 ευρώ που ήταν η τιμή κλεισίματος την Τετάρτη, οι προσυμφωνημένες συναλλαγές έγιναν στο… 1,38-, αναδεικνύουν την άγρια ομορφιά της αγοράς, αλλά και το πώς οι μικρομέτοχοι και πάλι μπορούν να μείνουν ξεκρέμαστοι.

    Δεν έχει περάσει ένας χρόνος από την ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου της Μοτοδυναμική. Για την ακρίβεια, έχουν περάσει 9 μήνες. Οι βασικοί μέτοχοι, από τα 0,56 ευρώ που ήταν η αξία κάθε νέας μετοχής, πούλησαν στο 1,38 ευρώ, ήτοι 146,4% πιο πάνω! Not bad…

    Οι θεσμικοί επενδυτές που τοποθετήθηκαν δεν έβγαλαν ασφαλώς λεφτά από την… τσέπη τους, αλλά χρήματα των πελατών και των μετόχων τους, ισχυριζόμενοι, αν τους ζητηθεί ο λόγος, ότι αγόρασαν τα «χαρτιά» με μεγάλο discount (σ.σ. που είναι αλήθεια).

    Και αυτός που απομένει είναι ο ιδιώτης επενδυτής, κοινώς ο μικρομέτοχος, ο οποίος περιμένει την επόμενη παρουσίαση της διοίκησης της εταιρείας στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών για να ακούσει την «καραμέλα» της αύξησης των οικονομικών μεγεθών το 2020 και το 2021.

    Όσο για το 2019; Άλλη μία χρονιά που δεν θα διανεμηθεί μέρισμα…



    ΣΧΟΛΙΑ