• Business

    Πωλητήριο για τα δάνεια του ομίλου Κυπριώτη


    Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον Όμιλο Κυπριώτη με την Eurobank να βάζει πωλητήριο στα δάνεια του ξενοδοχειακού ομίλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η τράπεζα ανέθεσε στην Axia Ventures να τρέξει την διαγωνιστική διαδικασία με τιμή εκκίνησης τα 53,3 εκατ. ευρώ.

    Να αναφερθεί πως πέρυσι το Μονομελές Πρωτοδικείο της Κω απέρριψε την αίτηση υπαγωγής σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης που είχαν καταθέσει Πειραιώς και Eurobank. Οι πιστώτριες τράπεζες Πειραιώς και Eurobank, αφού κατήγγειλαν τα δάνεια, προσέφυγαν στο Πρωτοδικείο ζητώντας να τεθεί σε ειδική διαχείριση η επιχείρηση και να εκπλειστηριαστούν τα ξενοδοχεία.

    Ο όμιλος που ανήκει στον Κωνσταντίνο Κυπριώτη έχει «κόκκινα» δάνεια 110 εκατ. ευρώ και εδώ και 2,5 χρόνια δεν έχει πληρώσει ούτε ένα ευρώ ενώ ο συγκεκριμένος ξενοδόχος έχει «ταράξει» στις μηνύσεις και στις αγωγές δεκάδες υπαλλήλους και στελέχη των τραπεζών. Συγκεκριμένα, όμιλος Κυπριώτη έχει σταματήσει να καταβάλλει από το 2017 έστω και τόκους, καθώς ισχυρίζεται πως η τελευταία πληρωμή του πιστώθηκε από τις τράπεζες έναντι δικαστικών εξόδων και όχι ως δόση. Οι σχέσεις των δύο πλευρών είχαν ήδη διαρραγεί από το 2016, όταν δεν προχώρησε η υπογραφή της συμφωνίας αναδιάρθρωσης του δανεισμού.

    Την ίδια ώρα όσο στενεύει ο κλοιός γύρω από τον μεγαλοξενοδόχο της Κω τόσο έρχονται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας πληροφορίες ότι επενδυτές αλλά και άλλοι ξένοι ξενοδοχειακοί όμιλοι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν το συγκρότημα των 5 ξενοδοχείων (2 πεντάστερα και 3 τετράστερα).

    Συγκεκριμένα ο όμιλος Κυπριώτη ελέγχει πέντε ξενοδοχεία, 2 πέντε αστέρων (Panorama Hotel & Suites και Maris Suites) και 3 τεσσάρων αστέρων (Aqualand, Hippocrates και Village Resort).

     



    ΣΧΟΛΙΑ