• Business

    Motor Oil: Σε εταιρία του Λουξεμβούργου πωλήθηκε το 50% της τηλεόρασης του Αlpha έναντι 41,5 εκατ. ευρω

    • NewsRoom
    Γιάννης Βαρδινογιάννης

    Γιάννης Βαρδινογιάννης


    Κίνηση έκπληξη από την πλευρά του επιχειρηματικού ομίλου της Motor Oil, συμφερόντων της οικογένειας Βαρδινογιάννη, που ανακοίνωσε σήμερα την πώληση του 50% της τηλεόρασης του Alpha.

    Αγοράστρια είναι η Primos Media η οποία έχει έδρα το Λουξεμβούργο και είναι θυγατρική επενδυτικής εταιρίας. Τουλάχιστον μέχρι τώρα δεν έχει γίνει γνωστό σε ποιον ανήκει η Primos Media, η οποία πλέον είναι συμμέτοχος της Motor Oil στο τηλεοπτικό κανάλι.

    Όπως όλα δείχνουν πρόκειται για ανεξάρτητη εταιρία που δεν ανήκει ούτε στον επιχειρηματικό Όμιλο αλλά και ούτε στα φυσικά πρόσωπα που είναι μέτοχοι. Τουλάχιστον όπως προκύπτει από την πρώτη εικόνα και με βάση το τίμημα η Motor Oil εκχωρεί το 50% με κέρδος καθώς η αγορά ολόκληρου του τηλεοπτικού καναλιού που έγινε σε δύο φάσεις το 2018 και το 2019 κόστισε περί τα 38 εκατ. ευρώ. Χωρίς αυτά να υπολογίζονται οι οικονομικές εισφορές που έγιναν από την πλευρά της Motor Oil τα τελευταία χρόνια.

    Η χρηματιστηριακή ανακοίνωση λέει τα εξής:

    H ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε. ανακοινώνει ότι η κατά 100% θυγατρική της κυπριακή εταιρεία ΜΕDIAMAX HOLDINGS LIMITED, σύναψε με την εταιρεία PRIMOS MEDIA S.a.r.l. (έδρα Λουξεμβούργο – θυγατρική επενδυτικής εταιρείας) ιδιωτικό συμφωνητικό με ημερομηνία 29 Ιουνίου 2022.

    Με το εν λόγω ιδιωτικό συμφωνητικό συμφωνήθηκε η πώληση και μεταβίβαση από την ΜΕDIAMAX HOLDINGS LIMITED στην PRIMOS MEDIA:

    • 3.955.780 μετοχών ή ποσοστού 50% του μετοχικού κεφαλαίου της κυπριακής εταιρείας ΝEVINE HOLDINGS LIMITED*, ιδιοκτήτριας ποσοστού 50,00001% της ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. Μετά την εν λόγω μεταβίβαση η συμμετοχή εκάστης εκ των ΜΕDIAMAX HOLDINGS LIMITED και PRIMOS MEDIA S.a.r.l. στο μετοχικό κεφάλαιο της ΝEVINE HOLDINGS LIMITED διαμορφώνεται σε 50%.
    • 8.571.382 μετοχών ή ποσοστού 100% της κυπριακής εταιρείας ΜARTIKORIO LIMITED* ιδιοκτήτριας ποσοστού 24,99999% της ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε.

    Το συνολικό τίμημα των ανωτέρω συναλλαγών συμφωνήθηκε σε Ευρώ 41.497.425.

    Το τίμημα των Ευρώ 41.497.425 καταβλήθηκε ολοσχερώς στην ΜEDIAMAX HOLDINGS LIMITED και η ως άνω πώληση και μεταβίβαση των μετοχών της ΝEVINE HOLDINGS LIMITED και της ΜΑRTIKORIO LIMITED ολοκληρώθηκε. Κατόπιν των παραπάνω, η άμεση και έμμεση συμμετοχή εκάστης εκ των MEDIAMAX HOLDINGS LIMITED και PRIMOS MEDIA S.a.r.l. στο μετοχικό κεφάλαιο της ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. διαμορφώνεται σε 50%.

    Διαβάστε επίσης:

    Οικογένεια Λασκαρίδη: Μοιράζει 1 εκατ. ευρώ στους υπαλλήλους των ξενοδοχείων της ΛΑΜΨΑ



    ΣΧΟΛΙΑ