• Business

    Πωλείται η πολυτελής θαλαμηγός Moneikos του Leonardo Del Vecchio έναντι 38 εκατ. ευρώ

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

    Ο, Leonardo Del Vecchio


    Η πολυτελής θαλαμηγός, του ιδρυτή της Luxottica, Leonardo Del Vecchio, που πέθανε πριν από πέντε μήνες, πωλείται στην τιμή των 38 εκατ. ευρώ! Ως πωλητής εμφανίζεται η Royal Yacht International.

    Το σκάφος διαθέτει χαλύβδινο κύτος και υπερκατασκευές αλουμινίου του ιταλικού ναυπηγείου Codecasa, έχει μήκος 61,9 μέτρων και ναυπηγήθηκε το 2006, αλλά ανακαινίστηκε το 2018, αλλά και το 2020.

    Από την ημέρα που αναχώρησε από το ναυπηγείο μέχρι σήμερα είχε μόνο έναν ιδιοκτήτη που το χρησιμοποιούσε πάντα ιδιωτικά.

    Η θαλαμηγός μπορεί να φιλοξενήσει άνετα μια παρέα 16 ατόμων σε οκτώ καμπίνες που είναι εξοπλισμένος με ανελκυστήρα που συνδέει όλα τα καταστρώματα. Η σουίτα του ιδιοκτήτη βρίσκεται στο επάνω κατάστρωμα και προσφέρει εκπληκτική πανοραμική θέα 180°. Μια κύρια καμπίνα ικανή να προσφέρει ιδιωτικότητα για την οικογενειακή ζωή και την οποία μπορεί να απολαύσει ανεξάρτητα το υπόλοιπο σκάφος.

    Μπροστά από το κύριο κατάστρωμα βρίσκονται μια διπλή καμπίνα επισκεπτών και δύο δίδυμες καμπίνες, δύο από τις οποίες μπορούν να μετατραπούν σε μια VIP σουίτα.

    Ο δεύτερος χώρος επισκεπτών περιλαμβάνει δύο διπλές καμπίνες και δύο ευρύχωρες δίδυμες καμπίνες, στο κάτω επίπεδο του καταστρώματος.

    Σχεδιασμένο από το Studio Dedalo, οι εσωτερικοί χώροι διαθέτουν καθίσματα που δημιουργούν μια φιλόξενη και άνετη ατμόσφαιρα. Πολύτιμα ξύλα, όπως το σκούρο αφρικανικό wenge για τα δάπεδα και το ανοιχτό σφενδάμι στα διαφράγματα, προσθέτουν ζεστασιά ενώ οι οροφές είναι λακαρισμένες στο χέρι.

    Το εξωτερικό του Moneikos χαρακτηρίζεται από σκούρες ρίγες που κρύβουν τεράστια ορθογώνια σκοτεινά παράθυρα και τονίζουν τα επίπεδα της υπερκατασκευής.

    Ο χώρος ηλιοθεραπείας είναι σε μεγάλο βαθμό καλυμμένος, για να δίνει μεγαλύτερο εσωτερικό όγκο και λιγότερη έκθεση στον ήλιο.

    Ένα ζευγάρι Caterpillar 3516Bs 2.450 ίππων δίνει σε αυτό το σκάφος αναψυχής τελική ταχύτητα 17,5 κόμβων και ταχύτητα πλεύσης 15 κόμβων. Οι σταθεροποιητές μηδενικής ταχύτητας Naiad το διατηρούν σταθερό στη θάλασσα και σε ηρεμία. Σε οικονομικές ταχύτητες πλεύσης, η αυτονομία του Moneikos είναι εντυπωσιακά 6.000 ναυτικά μίλια.

    Η ζητούμενη τιμή για αυτό το σούπερ γιοτ είναι 38 εκατομμύρια ευρώ (με ΦΠΑ).

    Διαβάστε επίσης

    Μr Ray Ban: Κληροδοτεί στους διαδόχους του περιουσία 26 δισ. ευρώ αλλά και τα προβλήματα της Mediobanca

    Έφυγε ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης των Ray-Ban, Leonardo Del Vecchio



    ΣΧΟΛΙΑ