• Business

    Πόλεμος «γιγάντων»: Ο κολοσσός που ξεπέρασε σε πωλήσεις smartphones την Apple

    • NewsRoom


    Ο «πόλεμος» ανάμεσα στους κολοσσούς της τεχνολογίας για την επικράτηση στον κόσμο των smartphones ολοένα και εντείνεται με τις εταιρείες να ανταγωνίζονται σκληρά σε τεχνογνωσία και design.

    Στην πράξη αυτός η «μάχη» τεχνολογιών έχει φέρει τα πάνω – κάτω στον χώρο των πωλήσεων, καθώς αν και «βασίλισσα» στέφεται για ακόμη μία φορά η Samsung, τη δεύτερη  θέση κατακτά η Huawei, αφήνοντας στην τρίτη θέση την Apple.

    Oι πωλήσεις της Huawei εκτινάχθηκαν το πρώτο τρίμηνο του 2019  σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, σε ποσοστό 50,3% στα 59,1 εκατ. συσκευές και το μερίδιο αγοράς της να σκαρφαλώνει στο 19%.

    Όσον αφορά στην Apple, οι πωλήσεις smartphones του κολοσσού κατέγραψαν πτώση κατά 30,2% και το μερίδιό της να υποχωρεί στο 11,7% από 15,7%  που ήταν την αντίστοιχη περίοδο του 2018.

    Την ίδια ώρα, η Samsung κατέγραψε υποχώρηση 8,1% στα 71,9 εκατ. συσκευές και το μερίδιο αγοράς να διαμορφώνεται στο 23,1%. Παρόλα αυτά, παρέμεινε στην πρώτη θέση καθώς οι παραγγελίες παρέμειναν σε υψηλά επίπεδα.

    Τέλος, και η εταιρεία Xiaomi είδε τις πωλήσεις της να καταγράφουν καθοδική τροχιά, καθώς οι παραγγελίες διαμορφώθηκαν στο 8% από 8,4% που ήταν το περασμένο έτος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Παναγιώτης Μίχαλος: Ολοκληρώθηκε η 3η επιχειρηματική αποστολή στο Κατάρ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προσοχή στις ηλεκτρονικές συναλλαγές: Έτσι μας κλέβουν ηλεκτρονικά καταστήματα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Έρχονται προμήθειες και στην ανάληψη μετρητών από τα ΑΤΜ



    ΣΧΟΛΙΑ