• Business

    Πλαίσιο: Τα σχέδια για το logistic center μετά την αγορά ακινήτου από την Ακρίτας

    Πλαίσιο : Στα 303,489 εκατ. ευρώ ο κύκλος εργασιών στο εννεάμηνο - Επιστροφή κεφαλαίου 0,17 ευρώ ανά μετοχή

    Κωνσταντίνος Γεράρδος, CEO Πλαίσιο


    Το πλάνο της για την περαιτέρω ενίσχυση των υποδομών της που αφορούν στη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας προχωρά η Πλαίσιο.

    H εταιρεία ολοκλήρωσε την αγορά βιομηχανικού κτιρίου επιφάνειας 6.313,30 τ.μ. από την εταιρεία Ακρίτας, το οποίο βρίσκεται στη θέση Λούτσα, εντός του Βιομηχανικού Πάρκου της Μαγούλας Αττικής, σε οικόπεδο 16 στρεμμάτων,  έναντι συνολικού τιμήματος 2,851 εκατ. ευρώ.

    Το προσύμφωνο μεταξύ των δύο εταιρειών είχε γνωστοποιηθεί το καλοκαίρι και πλέον όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα η «Ακρίτας», στις 10 Δεκεμβρίου 2021 υπεγράφη το οριστικό συμβόλαιο για τη μεταβίβαση του ακινήτου. Όπως επεσήμανε η εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο της επεξεργασίας ξύλου, το αντίτιμο που έλαβε, χρησιμοποιήθηκε κατά κύριο λόγο για την απομείωση του τραπεζικού δανεισμού της.

    Επεκτείνει τις υποδομές της στη Μαγούλα

    Το ακίνητο που αποκτά πλέον η Πλαίσιο, με διευθύνοντα σύμβουλο τον Κώστα Γεράρδο, βρίσκεται δίπλα στο κέντρο διανομής της στη Μαγούλα και με αυτό τον τρόπο επεκτείνει τις υποδομές της στη συγκεκριμένη περιοχή.

    Οι εγκαταστάσεις αναμένεται να χρησιμοποιηθούν κατά κύριο λόγο για την εξυπηρέτηση των μικρότερων παραγγελιών του ηλεκτρονικού καταστήματος της εταιρείας, για τις αυξημένες της ανάγκες που προκύπτουν κυρίως σε περιόδους αιχμής.

    Εξάλλου όπως είχε επισημανθεί από τη διοίκηση της Πλαίσιο κατά τη διάρκεια Γενικής Συνέλευσης των μετόχων, η εταιρεία επιδιώκει να βελτιώσει ακόμη περισσότερο το last mile delivery,  το στάδιο της παράδοσης της παραγγελίας από τον διανομέα στον καταναλωτή.

    Σημειώνεται δε, ότι από το 2008 έχει επενδύσει 30 εκατ. ευρώ για το κέντρο διανομής της Μαγούλας και το 2009 για 8 εκατ. ευρώ για το κέντρο διανομής της Μάνδρας.

    Με τη νέα εξαγορά, η Πλαίσιο θα έχει πλέον ιδιόκτητους χώρους αποθήκευσης 40.000 τ.μ. σε εκτάσεις 74 στρεμμάτων. Παράλληλα οι συνολικοί αποθηκευτικοί χώροι ανέρχονται στα 50.000 τ.μ. σε εκτάσεις 100 στρεμμάτων.

    Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία το 9μηνο του 2021 εμφάνισε κύκλο εργασιών 303, 489 εκατ. ευρώ έναντι 234, 905 εκατ. το 2020, καταγράφοντας αύξηση 29%. Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 24% ενώ τα κέρδη προ φόρων (EBT) αυξήθηκαν κατά 131%.

    Διαβάστε επίσης:

    Πλαίσιο : Στα 303,489 εκατ. ευρώ ο κύκλος εργασιών στο εννεάμηνο – Επιστροφή κεφαλαίου 0,17 ευρώ ανά μετοχή

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ