ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με αυξημένα καθαρά κέρδη και πωλήσεις έκλεισε το εννεάμηνο για τον όμιλο Πλαστικά Θράκης. Αναλυτικότερα, τα καθαρά κέρδη μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας αυξήθηκαν σε ποσοστό 2,1% φτάνοντας τα 8,65 εκατ. ευρώ. Η περίοδος του εννεαμήνου χαρακτηρίζεται από αύξηση του όγκου των ενοποιημένων πωλήσεων κατά 1,5%, αύξηση του ενοποιημένου κύκλου εργασιών κατά 2,6% αλλά και συμπίεση του περιθωρίου Μικτού Κέρδους η οποία οφείλεται κυρίως στις ιδιαίτερα υψηλές τιμές των α’ υλών.
Η συνεχής αύξηση των τιμών των α’ υλών, η χρονική υστέρηση αλλά και η αδυναμία, σε ορισμένες περιπτώσεις, να περάσει το σύνολο της αύξησης, είχαν αρνητικό αντίκτυπο στο περιθώριο Μικτού Κέρδους. Ο αντίκτυπος αυτός ήταν ακόμα πιο έντονος στη θυγατρική της Σκωτίας όπου λόγω του BREXIT, η ισοτιμία Ευρώ/Στερλίνας οδήγησε σε ακόμα μεγαλύτερη αύξηση στην τιμή των πρώτων υλών, την οποία δεν ήταν δυνατόν να μετακυλίσει στις τιμές πώλησης.
Επίσης, οι θετικές συναλλαγματικές διαφορές που προέκυψαν κυρίως από την άνοδο του δολαρίου έναντι του ευρώ είχαν θετική επίδραση στα αποτελέσματα του Ομίλου.
Ειδικότερα τα βασικά μεγέθη του Ομίλου για το εννεάμηνο της τρέχουσας χρήσεως σε σχέση με το εννεάμηνο του 2017 διαμορφώθηκαν ως εξής:
Το σύνολο των Ιδίων Κεφαλαίων στις 30.09.2018 ανήλθε σε 148,8 εκ. ευρώ σε σχέση με 137,5 εκ. στις 31.12.2017 και ο Καθαρός Τραπεζικός Δανεισμός σε 75,5 εκ. σε σχέση με 57,8 εκ. ευρώ στις 31.12.2017. Ο δείκτης Καθαρός Τραπεζικός Δανεισμός/ Ίδια Κεφάλαια διαμορφώθηκε σε 0,51 σε σχέση με 0,42 στις 31.12.2017.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πλαστικά Θράκης: Αύξηση 16,4% στα καθαρά κέρδη το πρώτο εξάμηνο
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλλάζει η τιμή της πλαστικής σακούλας – Δείτε πόσο θα χρεώνεται
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τραμπ: Στο στόχαστρο των Δημοκρατικών οι επιχειρηματικές δραστηριότητες της οικογένειας και μεγαλοδωρητών των Ρεπουμπλικανών – «Βρείτε δικηγόρο»
- Χακάν Φιντάν: Θα επισκεφθεί τα κατεχόμενα την Παρασκευή για το Κυπριακό – Επιμένει η Άγκυρα στη λύση δύο κρατών
- Πολεοδομία Κατερίνης: Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι για το κύκλωμα – «Όλοι συμμορία είναι» και «Εφτά εσύ, εφτά εγώ»
- Black Friday 2026: Τα Public παρουσιάζουν τις καταναλωτικές επιλογές που ξεχώρισαν το 2025
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.