• Business

    Πήτερ Λιβανός: Αλλαγές στη GasLog. Ποιος μέτοχος πούλησε το μερίδιό του

    Πήτερ Γ. Λιβανός

    Πήτερ Γ. Λιβανός, εφοπλιστής GasLog Ltd.


    Μεγάλες αλλαγές λαμβάνουν χώρα στη ναυτιλιακή GasLog Partners, συμφερόντων του εφοπλιστή κ. Πήτερ Λιβανού, καθώς το Basic Management, ένα ιδιωτικό fund που ελέγχεται από μέλος της οικογένειας Radziwill, προχώρησε στην πώληση του συνόλου του μετοχικού μεριδίου του στην εταιρεία, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

    Συγκεκριμένα, ο κ. John Albert Stanislas Radziwill, ο οποίος είναι ο θείος του προέδρου της ναυτιλιακής, του κ. Λιβανού, αλλά και πατέρας του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της GasLog Partners, του κ. Philip Radziwill, αποφάσισε να πουλήσει 2,4 εκατομμύρια μετοχές της ναυτιλιακής που δραστηριοποιείται στις μεταφορές προϊόντων υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) σε μια συναλλαγή που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την κατάθεση. Στην κατάθεση επίσης αναφέρεται ότι η απόφαση αυτή για την πώληση του μετοχικού μεριδίου του κ. Radziwill, πάρθηκε στο πλαίσιο “διοικητικών αποφάσεων που αφορούν το γενικό portfolio της εταιρείας”.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία, το fund Basic Management κατοχύρωσε μια τιμή ύψους λίγο παραπάνω από τα 19 δολάρια/τεμάχιο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Σημειώνεται ότι η παρουσία του εν λόγω fund στη GasLog Partners είχε διάρκεια μόλις δύο χρόνια, καθώς το Μάιο του 2014 είχε εξαγοράσει τις μετοχές στην τιμή των 21 δολαρίων/τεμάχιο αμέσως μετά την δημόσια προσφορά της.

    Σε αυτό το σημείο υπενθυμίζεται ότι, όπως έγραφε το mononews.gr στις 8 Αυγούστου, η GasLog Partners εξασφάλισε έσοδα ύψους 53,23 εκατ. δολαρίων από την έκδοση νέων μετοχών στην οποία προχώρησε, όπως είχε προαναγγείλει πριν από λίγο καιρό, με στόχο να ενισχύσει την ανάπτυξή της και να αποπληρώσει χρέη.

    Η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι πωλήθηκαν 2,75 εκατομμύρια μετοχές στην τιμή των 19,5 δολαρίων η καθεμιά, με το συνολικό ποσό να ανέρχεται στα 53,23 εκατ. δολάρια.

    Σύμφωνα με όσα είχε ανακοινώσει η ναυτιλιακή, σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα καθαρά έσοδα από την νέα αυτή έκδοση για να προχωρήσει σε μελλοντικές εξαγορές, να αποπληρώσει το χρέος της προς τους πιστωτές της, να διεκπεραιώσει κεφαλαιουχικές της δαπάνες ή ακόμα και να διαθέσει μέρος αυτών των χρημάτων για να αυξήσει το κεφάλαιο κίνησης.

    Το ρόλο του εγγυητή στην έκδοση των νέων μετοχών της GasLog Partners είχε αναλάβει η Barclays Capital Inc.

    H GasLog Partners διαθέτει και διαχειρίζεται έναν στόλο που αποτελείται από 8 δεξαμενόπλοια μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) με τη μέση χωρητικότητα να διαμορφώνεται στα 148.750-cbm. Κάθε ένα από αυτά τα LNG έχει ναυλοσύμφωνο μεγάλης διάρκειας σε ισχύ.

    Στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δευτέρου τριμήνου του 2016, η εταιρεία κατέγραψε αύξηση των εσόδων της κατά 38% σε ετήσια βάση σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2015. Αυτή η αύξηση οφείλεται κατά κύριο λόγο σε κάποια πλοία που πούλησε η μητρική GasLog Ltd.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/proin-proedros-tis-hanjin-shipping-vazi-9-ekat-dolaria-gia-ti-diasosi-tis-eterias/73398

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/stin-nomikos-epta-plia-tis-maritime-equity-partners/73309



    ΣΧΟΛΙΑ