• Business

    Pillarstone: Οι τράπεζες θα μεταβιβάσουν 4 ακόμα επιχειρήσεις για διαχείριση


    Η μεταβίβαση της Famar του ομίλου Μαρινόπουλου στα χέρια των τραπεζών, με την Pillarstone να αναλαμβάνει το management της εταιρείας (για την οποία πρώτο το mononews.gr σας είχε ενημερώσει) ήταν μόνο η αρχή: Η Pillarstone είναι έτοιμη, σύμφωνα με πληροφορίες, να αναλάβει τις τύχες ακόμα τεσσάρων υπερχρεωμένων επιχειρήσεων, και στο πλαίσιο αυτό βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τις πιστώτριες τράπεζες.

    Όπως γράφαμε πριν από λίγες μέρες στο mononews.gr, η οικογένεια Μαρινόπουλου και οι τράπεζες συμφώνησαν προκειμένου η γαλλική FAMAR να περάσει στα χέρια των (ελληνικών) τραπεζών, ενώ το management θα το αναλάβει η Pillarstone (KKR) και τα λεφτά της αναχρηματοδότησης θα τα καταβάλουν οι τράπεζες.

    Αυτό λοιπόν που προκύπτει τώρα είναι ότι υπάρχουν και άλλες επιχειρήσεις που οδεύουν στην “αγκαλιά” της Pillarstone (η οποία για την ώρα έχει συνάψει κοινοπραξία με την Alpha Bank και την Eurobank, και πιθανόν να ακολουθήσουν αντίστοιχες συμφωνίες με την Εθνική και την Πειραιώς), όμως σε αυτό το στάδιο μόνο για τέσσερις εταιρείες υπάρχουν εν εξελίξει συζητήσεις με τις τράπεζες. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι η μία από τις τέσσερις περιπτώσεις πιθανόν να έχει κλείσει ως τα τέλη Μαρτίου, ενώ οι υπόλοιπες πιθανότατα θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο. Άλλωστε, η Pillarstone δεν έχει ακόμα λάβει την άδειά της στην Ελλάδα, κάτι που αναμένεται να γίνει μέσα στον Φεβρουάριο.

    Σημειώνεται ότι η Pillarstone αποτελεί μία πλατφόρμα που δημιούργησε το 2015 η KKR Credit με στόχο τη διαχείριση των ανοιγμάτων ευρωπαϊκών τραπεζών σε προβληματικά assets των ισολογισμών τους, ενώ η συμφωνία της Alpha Bank και της Eurobank με την Pillarstone προβλέπει την ανάθεση στην εταιρεία της διαχείρισης (και όχι πώλησης) των συμμετοχών τους σε επιλεγμένες ελληνικές επιχειρήσεις, συνολικού ύψους 1,2 δις ευρώ (600 εκατ. ευρώ από κάθε τράπεζα), με τη συμβολή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) τόσο σε συμβουλευτικό, όσο και σε χρηματοδοτικό επίπεδο.

    Ο τρόπος με τον οποίο κινείται η Pillarstone στην αγορά περιλαμβάνει ένα αναλυτικό due diligence που εξετάζει κάθε πτυχή της οικονομικής κατάστασης της κάθε εταιρείας, και κατόπιν τη συνεργασία με τη διοίκηση της εταιρείας για να επιτευχθεί η ανάκαμψή της, από την οποία βγαίνουν κερδισμένοι και η εταιρεία, αλλά και η Pillarstone, καθώς και οι τράπεζες, στον ισολογισμό των οποίων παραμένουν τα δάνεια που διαχειρίζεται η Pillarstone.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ποιοι επαγγελματίες θα έχουν υποχρεωτικά POS – Ποιοι εξαιρούνται

    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: Πότε θα λάβουν τα πρώτα ειδοποιητήρια οι «μπλοκάκιδες»

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δείτε αναλυτικά τι πρέπει να κάνετε με τα αδήλωτα εισοδήματα σας: Όλες οι οδηγίες από την ΓΓΔΕ



    ΣΧΟΛΙΑ