• Business

    Τέσσερις επιχειρηματίες και εφοπλιστές (εκτός από τον Θ. Βενιάμη) ελέγχονται από τους Εισαγγελείς για τα δάνεια της Marfin


    Στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών Αρχών έχει μπει ο πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρος Βενιάμης και άλλοι 4 επιχειρηματίες και εφοπλιστές. Σύμφωνα με πληροφορίες οι επίκουροι εισαγγελείς Διαφθοράς Γιάννης Δραγάτσης και Αντώνης Ελευθεριάνος, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργούν για τα δάνεια της Marfin, μετά την ανάσυρση από το αρχείο της σχετικής δικογραφίας, ξεσκονίζουν τον εφοπλιστή, ο οποίος φέρεται να έχει λάβει δάνεια εκατομμυρίων ευρώ από την τράπεζα.

    Εκτός όμως από τον κ. Βενιαμη στο στόχαστρο έχουν μπει και άλλοι 4 επιχειρηματίες. Ο ένας είχε εταιρία εισηγμένη στο χρηματιστήριο όπως επίσης με μετοχές σε γνωστό νοσοκομείο ( προ μηνών οι τράπεζες του κατέσχεσαν τις μετοχές) , ο δεύτερος είχε μεταξύ άλλων ποδοσφαιρική ομάδα στο παρελθόν και επιχειρήσεις ψυχαγωγίας ,  ενώ ο τρίτος τώρα μεταξύ άλλων έχει και πλοία. Ο τέταρτος είναι εφοπλιστής.

     Θεόδωρος Βενιάμης
    Θεόδωρος Βενιάμης. Ετών 70 . Πρόεδρος Ένωσης Εφοπλιστων

    Τώρα όσον αφορά τον Θ. Βενιάμη  με έγγραφό τους που απέστειλαν προ ολίγων ημερών  προς την Τράπεζα της Ελλάδος,οι εισαγγελείς ζητούν στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διενεργούν «να συνταχθεί έκθεση ελέγχου όλων των δανειοδοτήσεων του Ομίλου Βενιάμη από τη Marfin, μέχρι την ημερομηνία που η τράπεζα περιήλθε στην εποπτεία της Τραπέζης της Κύπρου». Η παραγγελία, δηλαδή, αφορά το διάστημα 2005-2011.

    Μια περίοδο που, σύμφωνα με την έκθεση του πορίσματος κοινού ελέγχου που διενεργήθηκε στη Marfin Egnatia Bank (ΜΕΒ) από την Τράπεζα της Ελλάδος και την Κεντρική Τράπεζα Κύπρου (ΚΤΚ) το 2009, ο Ομιλος Βενιάμη έλαβε από τη ΜΕΒ 70,8 εκατ. ευρώ για αγορά μετοχών της Marfin Investments Group (MIG) και 134 εκατ. δολάρια για αγορά μετοχών της επενδυτικής IRF μέσω της εταιρείας του Mentele Enterprises Ltd, που εδρεύει στα νησιά Μάρσαλ.



    ΣΧΟΛΙΑ