• Business

    Ποιοι δεν θέλουν την Λ. Κατσέλη στην Εθνική. Παραμένει στην ηγεσία της ΕΤΕ;

    Λούκα Κατσέλη. Πρόεδρος ΕΤΕ


    Γοργά ανακλαστικά επιδεικνύουν κυβερνητικά στελέχη που επιβεβαιώνουν  το ρεπορτάζ του mononews (Δευτέρα 23 Νοεμβρίου) για το πρόβλημα που υπάρχει για την παραμονή της Λούκας Κατσέλη στη θέση του προέδρου της Εθνικής Τράπεζας μετά τον σκληρό πλαίσιο που έθεσαν οι θεσμοί και ψηφίστηκε από τη Βουλή. Οπως τονίζουν ομως ο σχετικός νόμος θα αλλάξει μέσα στις  επόμενες εβδομάδες  και μετά από νέα διαβούλευση της κυβέρνησης με τους θεσμούς, σημειώνοντας με σημασία ότι ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι επίσης σύμφωνος.
    Η πλευρά Τσακαλώτου που δεν φάνηκε να αντιτάχθηκε σθεναρά στις προθέσεις των θεσμών να αυστηροποιήσουν τα κριτήρια επιλογής των διοικήσεων στις ελληνικές τράπεζες, στην ουσία «στοχοποιώντας» τη Λούκα Κατσέλη, αποδίδει σε αβλεψία τη ρύθμιση που πέρασε και παραπέμπει σε διόρθωσή της άμεσα με νέα νομοθετική παρέμβαση.
    Ενδεικτικό πάντως των αντίθετων «ρευμάτων» που υπάρχουν στον χρηματοπιστωτικό τομέα του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης είναι ότι μια τέτοια εξέλιξη θα δυσαρεστήσει σφόδρα συνδικαλιστικά στελέχη που ασκούν καθήκοντα εκ νέου στην Εθνική και τα οποία πανηγύριζαν με την τροποποίηση που έβγαζε εκτός την πρόεδρο της τράπεζας.



    ΣΧΟΛΙΑ