• Business

    Ποιες περιοχές της Αττικής επιλέγουν για τη διαμονή τους οι συμμετέχοντες στα “Ποσειδώνια”


    “Τονωτική ένεση” για τα αθηναϊκά ξενοδοχεία αποτελεί η οργάνωση της μεγαλύτερης ναυτιλιακής έκθεσης “Ποσειδώνια” που θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 10 Ιουνίου στο συνεδριακό κέντρο “Metropolitan Expo Athens” στην περιοχή του αεροδρομίου “Ελ. Βενιζέλος”.

    Τα ξενοδοχεία της Αθήνας και της Αττικής γενικότερα, αναμένεται να καταγράψουν υψηλά ποσοστά πληρότητας, κυρίως λόγω της αυξημένης συμμετοχής, κατά 15%, που εμφανίζει, φέτος, η έκθεση “Ποσειδώνια” έναντι της προηγούμενης οργάνωσης, δυο χρόνια πριν.

    Η δύσκολη οικονομική κατάσταση που επικρατεί, θα έλεγε κανείς, παγκοσμίως, σε συνδυασμό με την διαρκώς αυξανόμενη τάση για περιορισμό των δαπανών συμμετοχής σε εκθέσεις, οδηγούν τους επισκέπτες στην επιλογή ξενοδοχείων εκτός του κέντρου των Αθηνών σε περιοχές που ενδεχόμενως αποτελούν “έκπληξη” στους ναυτιλιακούς παράγοντες.

    Τα δωμάτια έχουν “εξαφανιστεί” ως συνήθως στο κέντρο της Αθήνας αλλά και στα ξενοδοχεία του παραλιακού μετώπου. Με τους εκθέτες και εμπορικούς επισκέπτες να παίρνουν επίκαιρες θέσεις προκειμένου να βρίσκονται σε “θέσεις βολής” για τις εκδηλώσεις και τα πάρτι που είναι προγραμματισμένα.

    kinezoi-touristes

    Η κινεζική έκπληξη

    Η έκπληξη, ωστόσο, έρχεται από τους κινέζους εκθέτες και εμπορικούς επισκέπτες οι οποίοι αναμένεται να δημιουργήσουν μια ιδιότυπη ναυτιλιακή “China Town” όχι σε κάποιον από τους πολυτελείς ξενοδοχειακούς πόλους της Αθήνας αλλά στο… Μάτι (Αττικής) και τη Ραφήνα.

    Εν τω μεταξύ, περισσότερα απο 60 εκατ. ευρώ έσοδα αναμένεται ότι θα συνεισφέρει στην ελληνική οικονομία η έκθεση, τα οποία προέρχονται από τη φιλοξενία χιλιάδων ανθρώπων, κατασκευές περιπτέρων, μεταφορές και εκτελωνισμούς, εταιρικές εκδηλώσεις και άλλες δραστηριότητες, καθώς φέτος θα συμμετάσχουν 1.800 εκθέτες από 89 χώρες, 20.000 επισκέπτες και 19 διεθνή περίπτερα. Μόνον το πρόγραμμα συνεδρίων και σεμιναρίων περιλαμβάνει φέτος πάνω από 40 εκδηλώσεις. Παρουσιάσεις νέων προϊόντων και τεχνολογιών, συζητήσεις για τα τρέχοντα θέματα που επηρεάζουν την ναυτιλία, νέοι περιβαλλοντικοί κανονισμοί και άλλα σημαντικά θέματα είναι στην ατζέντα.

    Η επιχειρηματικότητα των Ελλήνων πλοιοκτητών και οι συνεχείς επενδύσεις τους έχουν ως αποτέλεσμα ο ελληνόκτητος στόλος να είναι ο πλέον σύγχρονος, με πλοία νέας τεχνολογίας, συμβατά με όλες τις περιβαλλοντικές προδιαγραφές.

    nea texnlogia naytilia

    Αξίζει να σημειωθεί ότι υψηλό ποσοστό των 8,6 δισ. δολαρίων που επενδύουν οι Ελληνες εφοπλιστές σε νέες ναυπηγήσεις πλοίων θα δαπανηθεί σε νέες τεχνολογίες, καθώς ο ελληνόκτητος στόλος είναι από τους πλέον σύγχρονους και ποιοτικούς.

    Έντονη, πάντως, θα είναι η παρουσία πολλών “εξωτικών” νηολογίων του Ειρηνικού με πιο πρόσφατη την αναγγελία συμμετοχής των Νησιών Φερόε.

    Τα συνέδρια στην Αθήνα

    Νέα άνοδο στη διεθνή κατάταξη διοργάνωσης συνεδρίων πέτυχε η Αθήνα το 2015 και συγκαταλέγεται πλέον μεταξύ των 25 σημαντικότερων συνεδριακών προορισμών στον κόσμο, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του International Congress & Convention Association (ICCA).

    Βάσει του αριθμού των συνεδρίων που διοργανώθηκαν κατά τη διάρκεια του 2015, η Αθήνα κέρδισε τρεις θέσεις σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο. Πιο συγκεκριμένα από την 27η θέση το 2014, ανήλθε πέρυσι στην 24η παγκοσμίως. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Αθήνα είχε εκτιναχθεί κατά 20 θέσεις, καταγράφοντας μία από τις πλέον θετικές μεταβολές διεθνώς.

    Η Αθήνα ανέβηκε μία θέση και στην Ευρωπαϊκή κατάταξη συνεδριακών προορισμών, καταλαμβάνοντας τη 18η, από τη 19η που είχε το 2014. Σύμφωνα με την έρευνα του ICCA, στην Αθήνα διοργανώθηκαν 87 συνέδρια το 2015, έναντι 80 του 2014. Στην πρωτεύουσα πραγματοποιήθηκε το 57% των συνεδρίων που έγιναν το 2015 σε όλη την ελληνική επικράτεια.

    kaminis

    Ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, σχολιάζοντας την ανοδική πορεία της Αθήνας, ως συνεδριακού προορισμού, δήλωσε ότι “αποτελεί μεγάλη επιτυχία και παρακαταθήκη για την Αθήνα το γεγονός ότι κατόρθωσε να διατηρήσει, κατά τη διάρκεια ενός έτους πολιτικής και οικονομικής ρευστότητας όπως ήταν το 2015, τη δυναμική της στη διεθνή αγορά συνεδριακού τουρισμού και να εδραιώσει τη θέση της μεταξύ των 25 δημοφιλέστερων συνεδριακών προορισμού του κόσμου”.

    Ο κ. Καμίνης τόνισε ότι “η αξιοσημείωτη αυτή επίδοση είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας όλων των φορέων της πόλης μας, καθώς και των συντονισμένων κοινών δράσεων που υλοποιούνται τα τελευταία χρόνια”, επισημαίνοντας ότι “η συστηματική συλλογική δουλειά που γίνεται από την Εταιρία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών του δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ) και το Γραφείο Συνεδρίων και Επισκεπτών του δήμου Αθηναίων (ACVB), αποδίδει καρπούς και δικαιώνει τις προσπάθειες όλων μας για την ενίσχυση της τουριστικής οικονομίας της Αθήνας”.

    syvedria stnv A0nva

    Η επίδοση της Αθήνας φαίνεται πως συνέβαλε ουσιαστικά στη διατήρηση της Ελλάδας στην ίδια θέση (26η), καθώς άλλοι συνεδριακοί προορισμοί της χώρας κατέγραψαν πτωτική τάση. Υπενθυμίζεται ότι στις ετήσιες έρευνές του, ο ICCA αξιολογεί και καταγράφει συνέδρια που διοργανώνονται από διεθνείς επιστημονικούς, ακαδημαϊκούς και κλαδικούς Οργανισμούς και Φορείς και τα οποία, για να καταμετρηθούν, θα πρέπει να πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/posidonia-2016-se-pious-tomis-ependioun-i-ellines-plioktites/47398

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/ipo-piesi-i-angeliki-fragkou-anazita-lisi-refstotitas/48707



    ΣΧΟΛΙΑ