• Business

    Piero Ferrari: Στη λίστα με τους 500 πλουσιότερους ανθρώπους ο κληρονόμος της Ferrari – Στα 5,6 δισ. δολάρια η περιουσία του

    • NewsRoom

    Piero Ferrari


    Στην λίστα τους 500 πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου που έχει καταρτίσει το Bloomberg εισήλθε ο Piero Ferrari, κληρονόμος της κορυφαίας αυτοκινητοβιομηχανίας πολυτελών οχημάτων.

    Ο 77χρονος είδε την περιουσία του να εκτοξεύεται στα 5,6 δισ. δολάρια, όταν οι μετοχές της εταιρείας κατέγραψαν νέο υψηλό. Ο ίδιος κατέχει περίπου το 10% της κατασκευάστριας των Ferrari που ίδρυσε ο πατέρας του.

    Σύμφωνα με τον Bloomberg Billionaires Index ο Piero Ferrari βρέθηκε για πρώτη φορά στη συγκεκριμένη λίστα, στο νούμερο 467.

    Ο δισεκατομμυριούχος ανακοίνωσε πέρυσι ότι έχει θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο διαδοχής για την διατήρηση της τεράστιας περιουσίας που έχει δημιουργήσει η οικογένεια του τις τελευταίες επτά δεκαετίες.

    Οι μετοχές της αυτοκινητοβιομηχανίας που έχει την έδρα της στο Μαρανέλλο της Ιταλίας, εκτινάχθηκαν μετά την ανακοίνωση των ετήσιων αποτελεσμάτων της που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Παράλληλα αύξησε τις προβλέψεις της για το 2023.

    Σύμφωνα με το Bloomberg υπάρχει ισχυρή ζήτηση για τα μοντέλα υψηλού περιθωρίου, όπως είναι το νέο Purosangue αξίας 390.000 δολαρίων.

    Παράλληλα η Ferrari κάνει στροφή στα πιο βιώσιμα οχήματα και πρόκειται να λανσάρει το πρώτο ηλεκτρικό της αυτοκίνητο το 2025, σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του CEO της εταιρείας, Benedetto Vigna.

    Ο Piero Ferrari έγινε δισεκατομμυριούχος το 2015, όταν η εταιρεία που ίδρυσε ο πατέρας του Enzo, μπήκε στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Έκτοτε η μετοχή της έχει καταγράψει άνοδο άνω του 400%.

    Σημειώνεται ότι ο μεγαλύτερος μέτοχος της Ferrari είναι η οικογένεια Agnelli, που κατέχει σε αυτή ποσοστό 24% μέσω της εταιρείας συμμετοχών Exor NV.

    Ο Piero κληρονόμησε το μερίδιο του στην αυτοκινητοβιομηχανία από τον πατέρα του ο οποίος πέθανε το 1988 σε ηλικία 90 ετών. Κατέχει από τότε τη θέση του αντιπροέδρου, ενώ παράλληλα έχει ποσοστό και στην ιταλική εταιρεία κατασκευής πολυτελών γιοτ Ferretti Group.

    Τον περασμένο Δεκέμβριο έφτιαξε ένα οικογενειακό καταπίστευμα που διαχειρίζεται την περιουσία του για λογαριασμό των απογόνων του. Ωστόσο, ο ίδιος θα διατηρεί το δικαίωμα ψήφου επί των μετοχών του όσον βρίσκεται εν ζωή.

    Διαβάστε ακόμη:

    Ferrari: Το πρώτο μεγάλο λάθος του Βασέρ!

    Χόρνερ: Η Ferrari έχει αλλάξει 6 διευθυντές!



    ΣΧΟΛΙΑ