• Business

    Ποια είναι η μυστηριώδης εταιρία που θα διεκδικήσει τηλεοπτική άδεια;


    Οκτώ γνωστοί (Μαρινάκης, Αλαφούζος, Κυριακού, Κοντομηνάς, Βαριδνογιάννης, Βρυώνης, Σαββίδης, Καλογρίτσας) και… ένας άγνωστος Χ είναι οι διεκδικητές των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών πανελλαδικής εμβέλειας, όπως προέκυψαν από τη χθεσινή ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Ποιος είναι αλήθεια αυτός ο «άγνωστος Χ» που θέλει να μπει «σφήνα» στους παραδοσιακούς και τους επίδοξους καναλάρχες και να αποκτήσει τηλεοπτική άδεια; Το μόνο που γνωρίζουμε επισήμως για τον ένατο «μνηστήρα» των τηλεοπτικών αδειών είναι ότι η εταιρεία που διεκδικεί τη συχνότητα ονομάζεται «Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος Περιεχομένου Ανώνυμη Εταιρία (ITV CP)» και έχει την έδρα της στην Κύπρο. Κατά τ’ άλλα, η ταυτότητα του επιχειρηματία που βρίσκεται πίσω από το εγχείρημα παραμένει ένα μεγάλο μυστήριο, και μόνο εικασίες μπορούν να γίνουν γι’ αυτήν.

    Στην αγορά πάντως «ψιθυρίζεται» ότι πρόκειται για γνωστό επιχειρηματία, εύρωστο οικονομικά και με διασυνδέσεις. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι αν και αρχικά η υποψηφιότητα της κυπριακής εταιρείας είχε «κοπεί», τελικά συμπεριελήφθη στην τελική λίστα των διεκδικητών – όπως ακριβώς συνέβη άλλωστε και με την περίπτωση του Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος φέρεται βέβαια να διατηρεί καλές σχέσεις με το Μαξίμου.

    Ίσως ακριβώς η παράλληλη πορεία της υποψηφιότητας της κυπριακής εταιρείας με αυτήν του Ιβάν Σαββίδη να υποδεικνύει ότι και σε αυτήν την περίπτωση βρίσκεται από πίσω ένας επιχειρηματίας που διατηρεί καλές σχέσεις με το Μαξίμου, ο οποίος όμως προφανώς για τους δικούς του λόγους αποφεύγει να εκδηλώσει δημόσια το ενδιαφέρον του για την απόκτηση τηλεοπτικής συχνότητας. Πάντως, δεδομένο είναι ότι για να έχει φτάσει ως εδώ, η υποψηφιότητά του δεν μπορεί παρά να είναι σοβαρή και να έχει πιθανότητες να αποσπάσει μία από τις τέσσερις άδειες – γεγονός που ασφαλώς προκαλεί προβληματισμό στους οκτώ «επώνυμους» διεκδικητές των τηλεοπτικών αδειών, που βλέπουν από το πουθενά τον ήδη σκληρό ανταγωνισμό για την απόκτηση μίας συχνότητας να γίνεται ακόμα πιο σκληρός…

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

    http://www.mononews.gr/trapezes-theoroun-oti-aftes-60-eteries-tha-pesoun-eos-telos-tou-chronou/64629



    ΣΧΟΛΙΑ