• Pharma & Health

    ΠΙΣ: Απαράδεκτη η εγκύκλιος του ΕΟΦ για τις επιστημονικές εκδηλώσεις της δια βίου εκπαίδευσης των ιατρών  

    • NewsRoom

    Μιχαήλ Βλασταράκος


    Την πλήρη αντίθεσή του στην εγκύκλιο του ΕΟΦ, η οποία περιορίζει τις επιστημονικές εκδηλώσεις της δια βίου εκπαίδευσης των ιατρών  σε 48, εκφράζει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΙΣ).  

    Σύμφωνα με τον ΠΙΣ, η εγκύκλιος του ΕΟΦ αφήνει ανοιχτά ζητήματα, τα οποία πριν φέρει στη δημοσιότητα έπρεπε να τα συζητήσει με τον Σύλλογο, καθώς  ενδιαφέρεται τα μέγιστα για την συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση.

    Η εν λόγω εγκύκλιος αποτέλεσε ένα από τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν κατά την συνεδρίαση του ΠΙΣτην Παρασκευή.

    «Όπως γνωρίζουμε, οι μέχρι σήμερα επιστημονικές εκδηλώσεις, συνέδρια, ημερίδες, συμπόσια κλπ. πραγματοποιούνται  σε όλο τον κόσμο με τις χορηγίες φαρμακευτικών εταιρειών και άλλων ιατρικών επιχειρήσεων. Τη στιγμή που το κράτος δεν υποστηρίζει οικονομικά τις επιστημονικές εκδηλώσεις, ώστε ο ιατρός να ανανεώνει τις γνώσεις του και να συμμετέχει ενεργά στη δια βίου εκπαίδευση, είναι αδιανόητο να βάζουμε τέτοιους φραγμούς οι οποίοι βρίσκονται σε λάθος κατεύθυνση. Θα κινηθούμε με όποιον τρόπο νομίζουμε προσφορότερο, ακόμη και δικαστικά, εναντίον της απαράδεκτης αυτής εγκυκλίου», αναφέρει ο ΠΙΣ.

    Παράλληλα, καλεί την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να πράξει τα δέοντα προς την κατεύθυνση αυτή προκειμένου η δια βίου εκπαίδευση των ιατρών να γίνεται με τρόπο που εξυπηρετεί τον σκοπό αυτό αλλά και με κανόνες ηθικής, δεοντολογίας και διαφάνειας.

     



    ΣΧΟΛΙΑ