• Pharma & Health

    Moderna: Οι ενισχυτικές δόσεις για την Όμικρον δεν μπορούν να είναι έτοιμες πριν από τον Μάρτιο

    • NewsRoom
    Moderna: Οι ενισχυτικές δόσεις για την Όμικρον δεν μπορούν να είναι έτοιμες πριν από τον Μάρτιο

    Stephen Hoge, πρόεδρος Moderna


    Μέχρι τον Μάρτιο η Moderna θα μπορούσε να έχει έτοιμη για έγκριση στις ΗΠΑ την ενισχυτική δόση του εμβολίου της που θα στοχεύει την παραλλαγή Όμικρον, ανέφερε ο  Stephen Hoge, πρόεδρος του ΔΣ της εταιρείας.

    «Έχουμε ήδη ξεκινήσει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    «Οι ενισχυτικές δόσεις συγκεκριμένα για την Όμικρον, απλά ρεαλιστικά, δεν μπορούν να είναι έτοιμες πριν από τον Μάρτιο»., ανέφερε, εκτός εάν ο FDA αλλάξει τις οδηγίες του για τα δεδομένα που χρειάζονται για την έγκριση.  Όπως εξήγησε η Moderna μπορεί να παρασκευάσει το εμβόλιο παράλληλα με τη διενέργεια των δοκιμών.

    Σύμφωνα με το  Reuters, ο Hoge θεωρεί πως οι ενισχυτικές δόσεις για την Όμικρον θα ήταν ο ταχύτερος τρόπος για να αντιμετωπιστεί η νέα παραλλαγή, σε περίπτωση που δείξει ανθεκτικότητα απέναντι στα σημερινά εμβόλια.

    Παράλληλα, ωστόσο, η εταιρεία εργάζεται και σε ένα πολυδύναμο εμβόλιο, το οποίο θα μπορεί να αντιμετωπίσει έως και 4 παραλλαγές του κορονοϊου, μεταξύ των οποίων και η Όμικρον. “Οι ενισχυτικές δόσεις συγκεκριμένα για την Όμικρον, απλά ρεαλιστικά, δεν μπορούν να είναι έτοιμες πριν από τον Μάρτιο”, είπε ο Hoge, εκτός εάν ο FDA αλλάξει τις οδηγίες του για τα δεδομένα που χρειάζονται για την έγκριση.

    Πάντως ο Hoge εμφανίστηκε αισιόδοξος για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων της Moderna. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι τα υφιστάμενα εμβόλια θα είναι σε θέση τουλάχιστον να επιβραδύνουν, αν όχι να σταματήσουν εντελώς, την παραλλαγή Όμικρον», ανέφερε.



    ΣΧΟΛΙΑ