• Pharma & Health

    Αναρτήθηκε το νέο Δελτίο Τιμών Φαρμάκων- Από πότε ισχύει

    money-medication


    Δυο ημέρες μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης συνεδρίασης της Επιτροπής Τιμών, αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Υγείας, την Παρασκευή (23/12), το 2ο Δελτίο Τιμών Φαρμάκων του έτους με τη συνοδευτική Υπουργική Απόφαση.

    Το νέο Δελτίο ισχύει για τους Κατόχους Άδειας Κυκλοφορίας (ΚΑΚ), τα νοσοκομεία και τις ιδιωτικές κλινικές εντός των οποίων λειτουργεί φαρμακείο, από 27-12-2016, για τις φαρμακαποθήκες και συνεταιρισμούς από 27-1-2017 και  για τα φαρμακεία από 16-2-2017

    Στις χονδρικές και νοσοκομειακές τιμές δεν περιλαμβάνεται Φόρος Προστιθέμενης Αξίας. Στις λιανικές τιμές έχει συμπεριληφθεί και ο αναλογών ΦΠΑ ήτοι 6% ή 13%, ανά περίπτωση. Στις περιοχές που ισχύουν μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ, τα φάρμακα θα πωλούνται σε λιανικές τιμές μειωμένες κατά 1,89% και κατά 3,54% για συντελεστή 13%.

    Οι ενστάσεις επί του αναρτημένου Δελτίου Τιμών θα υποβληθούν αποκλειστικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected], της Δ/νσης Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας του Υπουργείου Υγείας, από την επομένη της ανάρτησής του στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας (24/12) και έως την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017 , ώρα 11.59 μμ.

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΣΦΕΕ: «Κόφτης» στην ελπίδα των ασθενών τα νέα μέτρα του υπ. Υγείας – Τι απαντά ο Ανδρέας Ξανθός

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Novartis Hellas: Θα συνεργαστούμε πλήρως με τις αρμόδιες αρχές 

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Boehringer: Εγκρίθηκε θεραπεία του διαβήτη τύπου 2 για τη μείωση καρδιαγγειακού θανάτου



    ΣΧΟΛΙΑ