• Pharma & Health

    ELPEN: Είμαστε υπερήφανοι που συμβάλλαμε στην ελληνική έρευνα για την κολχικίνη

    • NewsRoom

    Ο Πρόεδρος της ELPEN κ. Δημήτρης Πενταφράγκας


    Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία ELPEN εκφράζει την ιδιαίτερη ικανοποίησή της για την ένταξη της κολχικίνης στο πρωτόκολλο θεραπειών για ασθενείς με κορoνοϊό, σε συνέχεια της σχετικής απόφασης που έλαβε η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας.

    Επισημαίνεται ότι η ελληνική κλινική μελέτη GRECCO-19 ήταν η πρώτη δημοσιευμένη τυχαιοποιημένη μελέτη για τη διερεύνηση της κολχικίνης. Υλοποιήθηκε από Έλληνες επιστήμονες, μεταξύ των οποίων κορυφαίους καρδιολόγους, πνευμονολόγους και λοιμωξιολόγους. Χρηματοδοτήθηκε από την ELPEN και χορηγός της ήταν η Ελληνική Ρυθμολογική Εταιρεία.

    Η χώρα μας πρωτοστάτησε στη διερεύνηση της κολχικίνης, ως μια ενδεχόμενη απάντηση στη μάχη κατά του κορονοϊού. Τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα της GRECCO-19 σηματοδότησαν μια σπουδαία διεθνή διάκριση για τη Ελλάδα και προσέλκυσαν το ενδιαφέρον της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας για περαιτέρω διερεύνηση του συγκεκριμένου φαρμάκου.

    Στο πλαίσιο αυτό, η καναδική μελέτη COLCORONA, στην οποία συμμετείχαν περίπου 5.000 ασθενείς, επιβεβαίωσε τις αρχικές διαπιστώσεις της GRECCO-19 και απέδειξε επιπρόσθετες ευεργετικές επιδράσεις, οδηγώντας την επιτροπή εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας στην ένταξη της κολχικίνης για χρήση σε ασθενείς με κορoνοϊό, εκτός νοσοκομείου.

    Με βαθιά πίστη στο επιστημονικό δυναμικό της χώρας και με κοινωνική ευαισθησία, η ELPEN στήριξε την ελληνική κλινική μελέτη GRECCO-19 για την κολχικίνη. Ένα οικονομικό και δοκιμασμένο φάρμακο που όπως αποδείχθηκε αποτελεί «όπλο» στην φαρέτρα για την αντιμετώπιση του COVID-19, καταλήγει η ανακοίνωση της φαρμακοβιομηχανίας.

    Διαβάστε επίσης:

    Χαράλαμπος Γώγος: Την κολχικίνη τη δίνουμε στα πρώτα 24ωρα της νόσου (video)

    Υπ. Υγείας: Μόνο με ιατρική συνταγή η χορήγηση κολχικίνης – Υπό ποιες προϋποθέσεις θα χορηγείται

    Η κολχικίνη στη μάχη κατά του κορονοϊού – Ποιους ασθενείς αφορά και πότε θα χορηγείται



    ΣΧΟΛΙΑ