• Pharma & Health

    Εθνική Ασφαλιστική: Οι νέες συμμαχίες με Υγεία και Ιατρικό Κέντρο. Όλο το παρασκήνιο

    Σταύρος Κωνσταντάς: Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλιστικής

    Σταύρος Κωνσταντάς, Διευθύνων Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλιστικής


    Σε στρατηγικές συνεργασίες για την ακόμη καλύτερη κάλυψη των αναγκών των ασφαλισμένων της, όσον αφορά την παροχή υπηρεσιών  πρωτοβάθμιας περίθαλψης, αποφάσισε να προχωρήσει λίγο πριν την εκπνοή του 2016 η Εθνική Ασφαλιστική. Σύμφωνα με πληροφορίες της Δέσποινας Καραγιαννοπούλου του iatronet.gr , η εταιρεία προχώρησε σε διαγωνισμό για περίπου 110.000 ατομικά συμβόλαια και άλλα τόσα σε αριθμό, σε ομαδικά-εταιρικά. Σημειώνεται ότι το σύνολο των συμβολαίων αυτών διαχειριζόταν στο παρελθόν και για αρκετά χρόνια μία μόνο αλυσίδα διαγνωστικών κέντρων!

    Την είδηση του «σπασίματος» των ασφαλιστηρίων, μας την επιβεβαίωσε  παράγοντας που συμμετείχε στον διαγωνισμό. Σύμφωνα λοιπόν με τη συγκεκριμένη πηγή, το πακέτο των ατομικών συμβολαίων περνά στη διαχείριση των ομίλων Υγεία, Ιατρικού Κέντρου και της ολλανδικής πολυεθνικής ΑΦΙΔΕΑ. Η τελευταία δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά αρκετά χρόνια και όπως μάθαμε έχει εξαγοράσει και 30 διαγνωστικά κέντρα.

    Όσον αφορά το πακέτο των ομαδικών συμβολαίων πέρασε στη διαχείριση της Βιοϊατρικής, η οποία ‘’κατέβηκε’’ στο διαγωνισμό με το Metropolitan.

    Οι νέες συνεργασίες της Εθνικής Ασφαλιστικής ξεκίνησαν και τυπικά στις 2/1/2017.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι καινούργιοι συνεργάτες της Εθνικής Ασφαλιστικής –που παρεμπιπτόντως έχει πάνω από 1 εκατ. ασφαλισμένους-  βρίσκονται σε συζητήσεις και με άλλα διαγνωστικά κέντρα, προκειμένου να διαμορφώσουν ένα ευρύ πανελλαδικό δίκτυο. Στο πλαίσιο αυτό, ακούγεται ότι η επιχειρηματική ομάδα που θα διαχειριστεί τα ατομικά συμβόλαια, ήδη εκτός από τις δικές της υποδομές έχει συγκεντρώσει 530 διαγνωστικά κέντρα σε όλη την επικράτεια. Όπως μας ανέφερε η πηγή μας,  μόνο για τα ατομικά συμβόλαια για πρωτοβάθμια φροντίδα,  η Εθνική Ασφαλιστική πληρώνει κάθε χρόνο περί τα 3 εκατ. ευρώ.

    Στην πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής εντός του έτους αναμένεται να προχωρήσει η Εθνική Τράπεζα ανέφερε ο CEO της Λεωνίδας Φραγκιαδάκης.

    Όπως μάλιστα δήλωσε στο Reuters o κ. Φραγκιαδάκης, σχεδιάζει και άλλες πωλήσεις στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης, επιβεβαιώνοντας το σημερινό ρεπορτάζ του mononews.

    “Είναι γνωστό ότι από επιχειρηματικής σκοπιάς, θα θέλαμε να διατηρήσουμε την ασφαλιστική. Ωστόσο, αποτελεί μέρος της αναδιάρθρωσης και θα επικεντρωθούμε στην τήρηση των δεσμεύσεών μας. Είναι μια συνεχής διαδικασία και βρισκόμαστε ακόμη σε πρώιμο στάδιο”, σημείωσε ο κ. Φραγκιαδάκης.

    Σε ερώτηση για το εάν είναι εφικτό ένα deal, σημείωσε ότι αναμένει ολοκλήρωση της πώλησης εντός του έτους, χωρίς να επεκταθεί περαιτέρω.

    Ο κ. Φραγκιαδάκης υπογράμμισε ότι η τράπεζα, με θυγατρικές σε Σερβία, πΓΔΜ, Αλβανία, Ρουμανία και Κύπρο, σχεδιάζει περαιτέρω αποεπένδυση από τις διεθνείς αγορές και θα ποντάρει στην εγχώρια αγορά για την επιστροφή στην κερδοφορία.

    “Δεν μπορώ να αναφερθώ σε συγκεκριμένες χώρες, αλλά υπάρχει ακόμη μέλλον στα σχέδια αποεπένδυσης”, ανέφερε.

    Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ σημείωσε ακόμη ότι η τράπεζα είναι σε τροχιά για να πετύχει τους στόχους μείωσης των κόκκινων δανείων. “Εως τώρα, οι επιδόσεις μας δείχνουν ότι είμαστε σε τροχιά. Δεν θέλω να είμαι υπεραισιόδοξος, αλλά είμαι σίγουρος ότι με ένα ήπιο οικονομικό περιβάλλον στην Ελλάδα, θα πετύχουμε τους στόχους”, τόνισε.

    Όπως είχε αποκαλύψει σήμερα το mononews, o Λεωνίδας Φραγκιαδάκης ετοιμάζεται για «χατ τρικ», αφού μετά την επωφελή για την Εθνική πώληση της Finansbank στην Τουρκία και της UBB στην Boυλγαρία, βγάζει στην αγορά την Εθνική Ασφαλιστική, ένα από τα μεγαλύτερα asset όλου του κλάδου.

    Αν και η διοίκηση της Εθνικής επιχείρησε να πείσει την DGComp να της επιτρέψει να διατηρήσει τον έλεγχο της εταιρείας αλλά καθώς δεν τα κατάφερε, θα επιδιώξει να αποκομίσει το μεγαλύτερο δυνατό όφελος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Επιβεβαίωση του mononews: Εντός του 2017 η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής λέει ο Φραγκιαδάκης

    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: Σταύρος Κωνσταντάς (Εθνική Ασφαλιστική) : Ειμαστε στην πρώτη γραμμή για 125 χρόνια  

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Λ. Φραγκιαδάκης: Το «χατ τρικ» του αφεντικού της Εθνικής

     



    ΣΧΟΛΙΑ