• Pharma & Health

    Ανάπτυξη με… απώλειες στη Novo Nordisk


    Σχέδια αναδιάρθρωσης στην Έρευνα και Ανάπτυξη (Ε & Α) με στόχο την επιτάχυνση της επέκτασης  του χαρτοφυλακίου της σε σοβαρές χρόνιες παθήσεις, ανακοίνωσε  η Novo Nordisk. Εντούτοις, η αύξηση των επενδύσεων στη βιολογική και τεχνολογική καινοτομία, τόσο σε βασικές όσο και σε νέες θεραπευτικές περιοχές, θα κοστίσει περίπου 400 θέσεις εργασίας στην Ε & Α, οι οποίες θα “κλείσουν” στη Δανία και την Κίνα.

    Η Novo Nordisk θα υποστηρίξει τις στρατηγικές της φιλοδοξίες, δημιουργώντας τέσσερις Μονάδες Μεταφραστικής Έρευνας το 2018, προκειμένου να επιδιώξει νέους τρόπους θεραπείας και νέες τεχνολογικές πλατφόρμες. Οι μονάδες τύπου biotech, με έδρα τη Δανία, τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, θα λειτουργούν ως δορυφόροι της κεντρικής λειτουργίας Ε & Α της εταιρείας και θα κατευθύνουν την καινοτομία σε τομείς προτεραιότητας, όπως η μεταφραστική έρευνα στα καρδιομεταβολικά νοσήματα και η έρευνα στο πεδίο των βλαστοκυττάρων.

    Επιπλέον, η Novo Nordisk θα αυξήσει σημαντικά τις επενδύσεις της σε αυτοματοποίηση και ψηφιακές δυνατότητες, συμπεριλαμβανομένης της μηχανικής μάθησης και της τεχνητής νοημοσύνης (AI), για την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη πορεία προς την επιλογή και ανάπτυξη μορίων. Η ενσωμάτωση της εργαστηριακής υποδομής και των συστημάτων Πληροφορικής θα αποτελέσει επίσης προτεραιότητα για την αύξηση της αποτελεσματικότητας στην Ε & Α.

    “Η επίτευξη της φιλοδοξίας μας για ακόμα υψηλότερα επίπεδα καινοτομίας σε ένα ευρύτερο και πιο ποικίλο φάσμα χρόνιων παθήσεων απαιτεί να έχουμε τη βέλτιστη μελλοντική βάση δεξιοτήτων και να διαθέσουμε πόρους στους τομείς προτεραιότητας μας”, δηλώνει ο Mads Krogsgaard Thomsen, επικεφαλής Ερευνών της Novo Nordisk. “Δυστυχώς, αυτό σημαίνει ότι πολλοί από τους αξιόλογους συνάδελφους θα χάσουν τη δουλειά τους για να εξασφαλίσουμε ότι έχουμε επαρκείς νέες ερευνητικές δυνατότητες που απαιτούνται για να υποστηρίξουμε τις μακροπρόθεσμες φιλοδοξίες μας για ανάπτυξη”.

    Μέσα στο 2018, η Novo Nordisk έχει ανακοινώσει μια σειρά εξωτερικών συμφωνιών, που περιλαμβάνουν την απόκτηση της  βιοτεχνολογικής start-up  με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο Ziylo, για την ενίσχυση της έρευνας στις ινσουλίνες καθώς και μια σειρά συμφωνιών εταιρικής σχέσης με πανεπιστήμια και κέντρα Βιοτεχνολογίας στους τομείς της έρευνας του καρδιο-μεταβολισμού και των βλαστικών κυττάρων.

    Η αναδιάρθρωση και η ανακατανομή των πόρων στηρίζει τη φιλοδοξία της Novo Nordisk να μετασχηματίσει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί στην Ε & Α, προκειμένου να εντοπίσει και να αναπτύξει πραγματικά καινοτόμες βάσεις για φάρμακα. Η επίτευξη του στόχου θα διευκολυνθεί από τον εντοπισμό και την επιδίωξη νέων θεραπευτικών προσεγγίσεων που βασίζονται σε εξωτερικές συνεργασίες – μια προτεραιότητα που η Novo Nordisk θα επιταχύνει μέσω της δημιουργίας μιας νέας μονάδας Επιχειρηματικής Ανάπτυξης στο Cambridge, MA, ΗΠΑ.

    Η Novo Nordisk είναι μια εταιρεία με παγκόσμια παρουσία στον τομέα της υγείας και με 90 χρόνια καινοτομίας και πρωτοπορίας στη θεραπεία του διαβήτη. Επιπλέον, η εταιρεία κατέχει ηγετική θέση στα προϊόντα αντιμετώπισης της αιμορροφιλίας, στη θεραπεία με αυξητικές ορμόνες και στη θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης.

    Η Novo Nordisk, που εδρεύει στη Δανία, απασχολεί περίπου 42.700 υπαλλήλους σε 79 χώρες και τα προϊόντα της κυκλοφορούν σε περισσότερες από 170 χώρες.

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Εγκρίθηκε στην Ευρώπη το βιο-ομοειδές του Humira

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ιασώ: Αύξηση 93,42% στα κέρδη μετά την πώληση της Ιασώ General

     



    ΣΧΟΛΙΑ