• Business

    Πήτερ Λιβανός και Matthew Westerman ιδρύουν ιδιωτικό επενδυτικό fund

    Πήτερ Λιβανός: Δύσκολη η πορεία για την πράσινη ναυτιλία

    Πήτερ Λιβανός, εφοπλιστής GasLog Ltd.


    Στην ίδρυση ιδιωτικής επενδυτικής εταιρείας αποφάσισαν να προχωρήσουν ο τραπεζίτης της HSBC και της Goldman Sachs Matthew Westerman, ο Έλληνας μεγιστάνας εφοπλιστής Πήτερ Λιβανός και ένας πρώην συνάδελφος του πρώτου.

    Τα παραπάνω δήλωσε ο ίδιος Westerman μιλώντας στο Reuters, διευκρινίζοντας ότι θα συνεργαστεί με τον πρώην συνάδελφό του στην Goldman Sachs, Julian Metherell, και τον Πήτερ Λιβανό, που είναι ιδιοκτήτης της ελληνικής ναυτιλιακής Ceres Hellenic, σε μια νέα εταιρεία με το όνομα MW&L Capital Partners.

    Οι τρεις τους θα επενδύουν σε μικρούς και μεσαίους στόχους με βάση τις γνώσεις που απέκτησαν από τη σταδιοδρομία τους στον χρηματοπιστωτικό κλάδο, στη ναυτιλία και στον κλάδο πετρελαίου και αερίου, τόνισε ο Westerman.

    “Θεωρούμε ότι υπάρχει ένα κενό στην αγορά μακροπρόθεσμου κεφαλαίου. Το δικό μας δεν είναι ένα fund 5ετίας, επομένως δεν έχουμε λεφτά να μας καίνε στις τσέπες μας και μπορούμε να είμαστε ευέλικτοι και υποστηρικτικοί στη διοίκηση όταν δούμε μια ευκαιρία”, τόνισε ο Westerman στο Reuters.

    Η εταιρεία θα επιδιώξει να συνεργαστεί με άλλους επενδυτές, όπου έχει λογική, πρόσθεσε.

    Ο Westerman αποχώρησε από την HSBC τοn Νοέμβριο, κάτι λιγότερο από δύο χρόνια αφότου είχε προσληφθεί από την Goldman Sachs με εντολή να αναδιοργανώσει το τμήμα επενδυτικής τραπεζικής της και να βελτιώσει τις επιδόσεις της.

    Ο «Greek shipping tycoon»

    Ο Πήτερ Λιβανός είναι γνωστός στο εξωτερικό και ως «Greek shipping tycoon».

    Σε ό,τι αφορά τη ναυτιλία, αξίζει να σημειωθεί ότι το οικογενειακό δέντρο του Πήτερ Λιβανού έχει μια ιστορική διαδρομή τριών ολόκληρων αιώνων.

    Ο ίδιος αποδείχθηκε άξιος συνεχιστής του πατέρα του, Γιώργου Λιβανού, ενός θρυλικού ονόματος για την ελληνική ναυτιλία, χαράσσοντας τη δική του πορεία στις ναυτιλιακές επιχειρήσεις.

    Το όνομά του φιγουράρει ανάμεσα στις 100 σημαντικότερες προσωπικότητες της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Π. Λιβανός: Το deal της GasLog που ενθουσίασε τους αναλυτές

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Π. Λιβανός: Τα κέρδη στο α΄ τρίμηνο φέρνουν αυξημένο μέρισμα για τους μετόχους της GasLog

     



    ΣΧΟΛΙΑ