• Business

    «Περίεργα κόλπα» στον ΟΛΠ φέρνουν βροχή εξωδίκων

    • NewsRoom
    Αναστασόπουλος

    Νίκος Αναστασόπουλος


    Η πληρωμή, από τον ΟΛΠ, της εγγύησης των 50.000 ευρώ, που επιβλήθηκε στον πρώην πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του οργανισμού, Νίκο Αναστασόπουλο, στο πλαίσιο δικαστικής έρευνας για την εποχή που βρίσκονταν «στο τιμόνι», προκαλεί μεγάλους πονοκεφάλους στο λιμάνι. Γιατί;

    Μα γιατί «άνοιξε η όρεξη» και σε άλλα στελέχη του ΟΛΠ, που εμπλέκονται σε υποθέσεις που διερευνά η δικαιοσύνη, για την περίοδο που ο οργανισμός ήταν ακόμα κρατικός. Ακόμα και σήμερα, η ελληνική Δικαιοσύνη διερευνά υποθέσεις της προηγούμενης δεκαετίας ή και ακόμα παλαιότερες, σε συνέχεια πορισμάτων του Σώματος Επιθεωρητών / Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

    Με βροχή εξωδίκων, άλλα πέντε πρώην ή νυν στελέχη του ΟΛΠ ζητούν να πληρώσει ο οργανισμός και τα δικά τους δικαστικά τους έξοδα. Η πρώτη απάντηση που έλαβαν από τη διοίκηση του οργανισμού ήταν αρνητική και την προηγούμενη εβδομάδα επανήλθαν με νέο εξώδικο.

    Επικαλούνται, μάλιστα, και συγκεκριμένο ασφαλιστήριο συμβόλαιο με πολυεθνική εταιρεία του κλάδου, με το οποίο, όπως υποστηρίζουν, υπάρχει κάλυψη των δικαστικών εξόδων, όχι μόνο μελών του διοικητικού συμβουλίου, αλλά και στελεχών του ΟΛΠ. Η διοίκηση του οργανισμού έλαβε μάλιστα και προθεσμία για να απαντήσει στο εξώδικο που έστειλαν τα πέντε στελέχη. Η απάντησή της αναμένεται με ενδιαφέρον, ειδικά μετά την πληρωμή των 50.000 ευρώ για την εγγύηση του Ν. Αναστασόπουλου.

    Η έκθεση ελέγχου που προκάλεσε και την παρέμβαση της Δικαιοσύνης είχε ολοκληρωθεί από το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης τον Δεκέμβριο του 2014 και αφορούσε την ανακατασκευή τριώροφης αποθήκης στο λιμένα Ηρακλέους. Πρόκειται για εργολαβία, στην οποία εμπλέκονταν η «Κλέαρχος Ρούτσης», η εταιρεία που κυριαρχούσε για πολλά χρόνια στα έργα του ΟΛΠ.



    ΣΧΟΛΙΑ