• Business

    Performance Technologies: Τη διανομή μερίσματος και split μετοχών ενέκρινε η Γ.Σ.

    • NewsRoom
    Performance Technologies: Ξεκινά τη Δευτέρα η καταβολή μερίσματος 

    Performance Technologies


    Την προταθείσα από το Διοικητικό Συμβούλιο διανομή μερίσματος, εκ των κερδών της εταιρικής χρήσεως 2020, μικτού ποσού 365.439,60€ ήτοι 0,09€ ανά μετοχή προ παρακράτησης φόρου 5%, ενέκρινε, μεταξύ άλλων, η χθεσινή Γενική Συνέλευση της Performance Technologies.

    Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, δικαιούχοι του μερίσματος είναι οι μέτοχοι της Εταιρίας που θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) την Τρίτη 28/9/2021 (ημερομηνία προσδιορισμού – record date).

    Η αποκοπή του δικαιώματος στη λήψη του μερίσματος χρήσης 2020 θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 27/9/2021. Η καταβολή του μερίσματος θα ξεκινήσει την Δευτέρα 4/10/2021.

    Η Γ.Σ. ενέκρινε επίσης τη διάσπαση των μετοχών της εταιρείας (split) με αναλογία εκδόσεως τριών (3) νέων μετοχών σε αντικατάσταση μίας (1) παλαιάς, με μείωση της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής από 0,30 ευρώ σε 0,10 ευρώ. Κατόπιν της διάσπασης ο αριθμός μετοχών της εταιρείας θα ανέρχεται σε 12.181.320 νέες μετοχές ονομαστικής αξίας 0,10 ευρώ.

    Η διάσπαση των μετοχών θα λάβει χώρα μετά τη διανομή μερίσματος της χρήσης 2020 που αποφάσισε η ΓΣ και πάντως εντός του μηνός Οκτωβρίου.

    Παράλληλα, η ΓΣ ενέκρινε τη θέσπιση νέου Προγράμματος Δωρεάν Διάθεσης Μετοχών σε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και στο προσωπικό της εταιρείας και των θυγατρικών της, διάρκειας μέχρι 5 ετών, με έκδοση νέων μετοχών από κεφαλαιοποίηση αποθεματικών.

    Ειδικότερα αποφάσισε την κεφαλαιοποίηση αποθεματικών ποσού 60.000 ευρώ με έκδοση 600.0000 νέων μετοχών ονομαστικής αξίας 0,10 ευρώ (αντιστοιχούν σε 200.000 παλαιές μετοχές) για την θέσπιση του προγράμματος.

    Το πρόγραμμα σκοπεύει να παρέχει αυξημένα κίνητρα και επιβράβευση σε ικανά στελέχη της εταιρείας (π.χ. bonus επίτευξης συγκεκριμένων στόχων) η/και για την προσέλκυση και διακράτηση ικανών στελεχών από την αγορά (π.χ sign-on bonus).

    Η προέλευση των μετοχών προς διάθεση θα αφορά ίδιες μετοχές που προέρχονται από την ανωτέρω κεφαλαιοποίηση αποθεματικών αξίας 60.000€.

    Ο αριθμός των δωρεάν μετοχών προς διάθεση είναι μέχρι 600.000 (εξακόσιες χιλιάδες) ίδιες μετοχές. Η ονομαστική αξία των μετοχών που θα διατεθούν στο πλαίσιο του Προγράμματος ΔΔΜ, αθροιζόμενη με την ονομαστική αξία των μετοχών που ενδεχομένως διατεθούν στο πλαίσιο του υφισταμένου Προγράμματος Χορήγησης Δικαιωμάτων Προαίρεσης αγοράς μετοχών, δεν επιτρέπεται με βάση τον ισχύοντα νόμο (Ν. 4548/2018) να υπερβαίνει συνολικά το ένα δέκατο (1/10) του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου.

    Διαβάστε επίσης

    Performance Technologies: Αύξηση 46,8% στον τζίρο το α’ εξάμηνο



    ΣΧΟΛΙΑ