• Business

    Πέντε ειδήσεις για την οικονομία και τις αγορές που πρέπει να γνωρίζετε


    Καλημέρα σας. Αυτές είναι οι πέντε ειδήσεις για την οικονομία και τις αγορές που πρέπει να γνωρίζετε:

    -Σε αναγκαστικό και άμεσο καθεστώς μνημονίου για… πάντα ετοιμάζονται να θέσουν την Ελλάδα οι Ευρωπαίοι δανειστές, με πρωτεργάτες τους Γερμανούς. Σύμφωνα με έγγραφο της σλοβακικής προεδρίας που επικαλείται το Reuters, σχεδιάζεται από τις χώρες μέλη της Ευρωζώνης ένα ταμείο με στόχο την βοήθεια των ασθενών οικονομικά χωρών μελών.

    -Περισσότερα από 18.000 «λουκέτα» μικρών επιχειρήσεων προβλέπει για το επόμενο εξάμηνο η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), τα οποία (λουκέτα) θα συμπαρασύρουν στην ανεργία και 33.000 μισθωτούς και εργοδότες. Το δυσοίωνο συμπέρασμα εξάγεται από την εξαμηνιαία έρευνα της Συνομοσπονδίας, η οποία για μια ακόμη φορά αποτυπώνει τις δυσμενείς συνθήκες στη χώρα.

    -Η δημιουργία ενός ταμείου της Ευρωζώνης, που θα βοηθήσει στη θωράκισή της από χρηματοπιστωτικά σοκ, θα τεθεί προς συζήτηση την Παρασκευή στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών και των Διοικητών των Κεντρικών Τραπεζών της ΕΕ, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων Reuters. Η Ευρωζώνη στερείται σήμερα δύο χαρακτηριστικών, που πρέπει να έχει μία εύρυθμα λειτουργούσα νομισματική ένωση, αναφέρει η σλοβακική προεδρία της ΕΕ σε σημείωμά της για τις συζητήσεις που θα έχουν υπουργοί την Παρασκευή και το Σάββατο στη Μπρατισλάβα.

    -Eπίσημη γλώσσα την … αγγλική έχουν ήδη τα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών, ενώ στις κρίσιμες επιτροπές τα ηνία έχουν πάρει στελέχη της αλλοδαπής πριν ακόμη ολοκληρωθεί η διαδικασία κάλυψης των κενών θέσεων στο μάνατζμεντ του κλάδου. Από τις Επιτροπές Ελέγχου, Διαχείρισης Κινδύνου και Υποψηφιοτήτων περνά η καρδιά της τραπεζικής δραστηριότητας και σύμφωνα με τις επιταγές των δανειστών, τις έχουν αναλάβει τα μη εκτελεστικά μέλη των δ.σ. που προέρχονται από το εξωτερικό.

    -Συνεχίζεται η διαδικασία της συζήτησης για τη στελέχωση του εποπτικού συμβουλίου του νέου Ταμείου και της αξιολόγησης των προτάσεων, υπογραμμίζουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών σημειώνοντας ότι η θέση του προέδρου δεν έχει «κλειδώσει». Υπενθυμίζεται ότι σε δημοσίευμά της Figaro γινόταν λόγος για τον Ζακ Λε Παπ ως τον προοριζόμενο για τη θέση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/o-afellinismos-ton-egchorion-trapezon-echi-xekinisi-stelechi-tis-allodapis-katalamvanoun-tis-keries-thesis/72168

     



    ΣΧΟΛΙΑ