• Business

    Πάρτι για τη Meta: Έτοιμη να προσθέσει 200 δισ. δολάρια σε κεφαλαιοποίηση σε μια μόλις μέρα!

    • NewsRoom
    Mark Zuckerberg, CEO Meta (Facebook)

    Mark Zuckerberg, CEO Meta (Facebook)


    Ένα εντυπωσιακό ρεκόρ στη Wall Street επιχειρεί να καταρρίψει η Meta Platforms την Παρασκευή, καθώς η μετοχή της εταιρείας πίσω από το Facebook και το Instagram πραγματοποιεί ένα εντυπωσιακό ράλι μετά την ανακοίνωση για τη πρώτη διανομή μερίσματος στην ιστορία της.

    Ειδικότερα, η Meta σημειώνει άνοδο σχεδόν 22% στα μέσα της συνεδρίασης της Παρασκευής, φτάνοντας σε νέο ιστορικό υψηλό στα 481,56 δολάρια, καταγράφοντας ένα άλμα κατά 86,7 δολάρια. Αν η άνοδος αυτή διατηρηθεί μέχρι το τέλος της ημέρας, τότε η Meta θα έχει καταφέρει να αυξήσει την κεφαλαιοποίησή της κατά περισσότερα από 200 δισ. δολάρια μέσα σε μια μόλις συνεδρίαση, επίδοση που θα αποτελέσει νέο ρεκόρ.

    Πριν από λίγα μόλις χρόνια, ο ιδιοκτήτης του Facebook υπέστη τη μεγαλύτερη καταστροφή της χρηματιστηριακής αξίας στην ιστορία του χρηματιστηρίου. Ωστόσο, η εταιρεία έχει προχωρήσει πολύ από τότε, καθώς την Πέμπτη εντυπωσίασε τους μετόχους με μια ακόμη εντυπωσιακή τριμηνιαία έκθεση κερδών, καθώς ο γίγαντας των social media επικεντρώνεται στη μείωση του κόστους και στη συγκέντρωση δισεκατομμυρίων κερδών.

    Μέχρι σήμερα το μεγαλύτερο άλμα σε κεφαλαιοποίηση σε μια μόλις ημέρα ήταν αυτό των 190 δισ. δολαρίων, που είχαν πραγματοποιήσει το 2022 η Apple και η Amazon.

    Η Meta ολοκλήρωσε το 2023 μια εντυπωσιακή χρονιά, κάνοντάς την μια από τις πιο κερδοφόρες μετοχές στη Wall Street. Μάλιστα, το επίτευγμα ήταν ακόμα μεγαλύτερο, καθώς μια χρονιά νωρίτερα η εταιρεία ήταν στον αντίποδα, ως μια από τις μεγαλύτερες απογοητεύσεις της αγοράς, υπό το βάρος της επιλογής της για την επικέντρωσή της στην ανάπτυξη του δικού της metaverse.

    Η μετοχή της Meta ευνοήθηκε το 2023 από την έκρηξη του ενδιαφέροντος για τη Τεχνητή Νοημοσύνη, κάτι που συνεχίζει και το νέο έτος, με νέα εργαλεία να προστίθενται στις εφαρμογές της. Ενώ η εταιρεία προχωρά σε μεγάλες περικοπές κόστους, συνεχίζει να ξοδεύει επιθετικά για τις εξελίξεις της τεχνητής νοημοσύνης.

    Η Meta, η οποία μείωσε τον αριθμό εργαζομένων κατά 22% το 2023, αποκάλυψε σχέδια για επαναγορά μετοχών 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων και ανακοίνωσε το πρώτο τρίμηνο μέρισμα την Πέμπτη, ένα σημάδι στους επενδυτές ότι έχει χρήματα να διαθέσει και έναν λόγο για να παραμείνουν.

    Διαβάστε επίσης

    Meta: Υπερτριπλασίασε τα καθαρά κέρδη στο δ΄ τρίμηνο – Δίνει για πρώτη φορά μέρισμα!



    ΣΧΟΛΙΑ