• Business

    Παραιτήθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η αντιπρόεδρος Β. Λαζαράκου

    • NewsRoom
    Βασιλική Λαζαράκου

    Βασιλική Λαζαράκου, δικηγόρος, πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς


    Ευρύτερες διαστάσεις παίρνουν οι αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, καθώς την παραίτησή της υπέβαλε και η μέχρι σήμερα αντιπρόεδρός της κα Βασιλική Λαζαράκου.

    Η εξέλιξη αυτή ακολουθεί την παραίτηση που είχε υποβάλει προ ολίγων εβδομάδων ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της Επιτροπής κ. Κων/νος Μποτόπουλος, όταν κάτι τέτοιο του είχε ζητηθεί από την κυβέρνηση.

    Κύκλοι της αγοράς μάλιστα αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να ακολουθήσουν παραιτήσεις και άλλων μελών του διοικητικού συμβουλίου.

    Σε πρόσφατη ομιλία του, ο κ. Μποτόπουλος ανέφερε πως αν και δεν θέτει κανένα προσωπικό ζήτημα, καθώς θεωρεί πως τέσσερα χρόνια θητείας στην ΕΚ ήταν αρκετά, σημείωσε με νόημα πως η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εντάσσεται στις Ανεξάρτητες Αρχές και ότι η αλλαγή έγινε σε μια περίοδο όπου πολλά καυτά θέματα είναι ανοιχτά.

    Τη θέση του κ. Μποτόπουλου έχει αναλάβει -την προηγούμενη εβδομάδα εγκρίθηκε η τοποθέτησή του από τη Βουλή- ο γνωστός καθηγητής χρηματοοικονομικών κ. Χαράλαμπος Γκότσης.

    Από τα ονόματα που ακούγεται ότι θα ενταχθούν στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είναι αυτό του κ. Κων/νου Τρουλλινού, ατόμου που έχει εμπειρία στον χρηματιστηριακό και ευρύτερα επενδυτικό χώρο.



    ΣΧΟΛΙΑ