• Business

    Παρασκήνιο από την MIG: Ποιος προσπάθησε να μπλοκάρει την πώληση του ΥΓΕΙΑ στο CVC


    Να μπλοκάρει την πώληση του ΥΓΕΙΑ στο CVC προσπάθησε ο Θεόδωρος Τζώρτζης ένας εκ των μετόχων της MIG. O επιχειρηματίας μέσω δυο εταιριών και ενός φυσικού προσώπου που κατέχουν το 8,3% των μετοχών της MIG πρότεινε να αναβληθεί η σημερινή Γενική Συνέλευση που είχε ως κύριο θέμα την μεταβίβαση του ΥΓΕΙΑ. Η κίνηση αυτή κρίνεται μάλλον ως αψυχολόγητη καθώς η πώληση του ΥΓΕΙΑ αυξάνει σημαντικά την ρευστότητα της MIG ενώ μειώνει και τον συνολικό δανεισμό της.    

    Θεόδωρος Τζώρτζης. Επιχειρηματίας

    Να σημειωθεί ότι ο επιχειρηματίας Θ. Τζώρτζης κατέχει το 8,3% των μετοχών της MIG μέσω των Jochen Muller, «Deutsche Bank AG Frankfurt Clients A/C» και «Angel Ναυτιλιακή – Τουριστική – Ξενοδοχειακή Εμπορική Α.Ε.». Βασικοί μέτοχοι της Angel είναι οι Ρήγας Τζώρτζης, Θεόδωρος Τζώρτζης και Δημήτρης Μάρκου.  Σε κάθε περίπτωση η πώληση του ΥΓΕΙΑ θα επικυρωθεί στην επόμενη Γενική Συνέλευση της εταιρίας στο τέλος Αυγούστου.

    Η ανακοίνωση της εταιρίας 

    Η «MARFIN INVESTMENT GROUP ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» ανακοινώνει ότι κατά την Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της 27.7.2018 παρέστησαν νομίμως 61 μέτοχοι που εκπροσωπούσαν ποσοστό 48,965% του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας. Κατόπιν αιτήματος των μετόχων Jochen Muller, «Deutsche Bank AG Frankfurt Clients A/C» και «Angel Ναυτιλιακή – Τουριστική – Ξενοδοχειακή Εμπορική Α.Ε.» οι οποίοι εκπροσωπούσαν συνολικά ποσοστό μεγαλύτερο του 1/20 του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας, η συζήτηση και λήψη απόφασης επί όλων των θεμάτων της Ημερησίας Διάταξης αναβλήθηκε, σύμφωνα με το άρθρο 39 παρ. 3 του Κ.Ν. 2190/1920, για το Σάββατο 25 Αυγούστου 2018 και ώρα 12η μεσημβρινή στον ίδιο χώρο.

    Στη μετ’ αναβολή Τακτική Γενική Συνέλευση μπορούν να μετάσχουν και νέοι μέτοχοι. Η ιδιότητα του μετόχου πρέπει να υφίσταται κατά την έναρξη της τέταρτης (4ης) ημέρας πριν από την ημέρα της συνεδρίασης της μετ’αναβολή Γενικής Συνέλευσης ήτοι της 21.8.2018 (Ημερομηνία Καταγραφής).



    ΣΧΟΛΙΑ