• Business

    Παρά τους φόρους…παρά το μεταναστευτικό…κάποιος λαός προτιμά την Ελλάδα για τις διακοπές του!


    Οι κρατήσεις καλά κρατούν…απο τη Γερμανία!

    Μπορεί η κυβέρνηση να έχει επιδοθεί στην ανελέητη επιβολή φόρων και το μεταναστευτικό να μην έχει λυθεί ακόμα, όμως, ένας Ευρωπαϊκός λαός θα παρακάμψει τα εμπόδια και θα προτιμήσει, απ΄ότι φαίνεται, την Ελλάδα για τις διακοπές του.

    Ετσι, σύμφωνα με ρεπορτάζ του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων dpa το οποίο δημοσιεύει η Deutsche Welle προκύπτει ότι οι Γερμανοί εμπιστεύονται την Ελλάδα για τις διακοπές τους φέτος το καλοκαίρι, αφού έχει σημειωθεί αυξημένη ζήτηση για το νησί της Κέρκυρας, της Ρόδου και της Κρήτης. Πτώση, όπως άλλωστε είναι αναμενόμενο, εμφανίζουν οι κρατήσεις για Κώ και Σάμο.

     

    german_tourists

    Οπως δήλωσε στο dpa εκπρόσωπος του Γερμανικού Ταξιδιωτικού Συνδέσμου DRV “οι αριθμοί των κρατήσεων ξεπερνούν τους περσινούς, που είχαν καταγράψει ρεκόρ”. Σύμφωνα με στοιχεία του DRV παραδοσιακά πρώτοι στις προτιμήσεις των Γερμανιών τουριστών ελληνικοί προορισμοί παραμένουν η Κρήτη, η Ρόδος αλλά και η Κέρκυρα. Ωστόσο δεν συμβαίνει το ίδιο με τη Σάμο και την Κω, κυρίως λόγω της αθρόας άφιξης στα δύο νησιά προσφύγων και μεταναστών από τη Συρία και άλλες εστίες μεγάλων κρίσεων. H Eλλάδα επωφελείται από την πτώση της ζήτησης για Τουρκία.

    Στα ίδια συμπεράσματα καταλήγει και έρευνα του γερμανικού Ινστιτούτου Καταναλωτικών Ερευνών GfK, σύμφωνα με την οποία οι κρατήσεις προς την Ελλάδα θα σημειώσουν άνοδο σε σχέση με την περσινή θερινή τουριστική σαιζόν. Αυτή η άνοδος οφείλεται εν μέρει και στην πτώση της ζήτησης προς την Τουρκία, εξαιτίας των πρόσφατων τρομοκρατικών χτυπημάτων στη χώρα, ιδίως στην Κωνσταντινούπολη.

    Οι κρατήσεις προς Τουρκικούς τουριστικούς προορισμούς παρουσιάζουν ήδη κατακόρυφη πτώση, όπως διαφαίνεται ήδη από στοιχεία του διεθνούς τουριστικού ομίλου Thomas Cook, που παραδοσιακά είναι “νούμερο ένα” στην παροχή τουριστικών πακέτων προς την Τουρκία στη Γερμανία και τη Μεγάλη Βρετανία, αλλά και της γερμανικής TUI. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι το 2015 η Τουρκία κατείχε την τρίτη θέση στον κατάλογο των αγαπημένων τουριστικών προορισμών των Γερμανών. Αντίστοιχα μειωμένη εμφανίζεται η κίνηση και προς την Αίγυπτο, για παρόμοιους λόγους. Από την άλλη πλευρά το φετινό καλοκαίρι ιδιαίτερα αυξημένη αναμένεται η τουριστική κίνηση προς ισπανικούς και πορτογαλικούς προορισμούς, μεταβάλλοντας έτσι το τουριστικό τοπίο στη Μεσόγειο.

    syvallagma

    Ταξιδιωτικό συνάλλαγμα

    Στα περυσινά επίπεδα παρέμειναν οι ταξιδιωτικές εισπράξεις κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2015, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος. Αντίθετα, οι συνολικές αφίξεις μη κατοίκων ταξιδιωτών στο α’ τρίμηνο περιορίστηκαν κατά 6,2%.Ο Μάρτιος, πάντως, εξελίχθηκε θετικά για τον ελληνικό τουρισμό, καθως οι εισπράξεις από ταξιδιωτικές υπηρεσίες αυξήθηκαν κατά 8,3% και οι αφίξεις μη κατοίκων ταξιδιωτών αυξήθηκαν κατά 6,2%, Προφανώς, συμβολή σε αυτήν τη θετική εξέλιξη διαδραμάτισε το Πάσχα των καθολικών.Ειδικότερα, οι ταξιδιωτικές εισπράξεις το Μάρτιο έφτασαν στα 220,6 εκατ. ευρώ, έναντι 203,8 εκατ. ευρώ τον ίδιο μήνα πέρυσι, ενώ οι εισπράξεις στο α΄τρίμηνο ήταν 515,4 εκατ. ευρώ, έναντι 516 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015.

    tourkia

    Οι πληρότητες στην Τουρκία

    Mείωση 32% σε σχέση με πέρυσι καταγράφεται στις πληρότητες των ξενοδοχείων της Κωνσταντινούπολης τον Απρίλιο, υψηλότερη από τη μείωση στο μέσο όρο της Τουρκίας (22%, στο 52,2%), σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η Ένωση Ξενοδόχων της Τουρκίας, TÜROB, βάσει στοιχείων της STR Global.

    Οι τιμές στα ξενοδοχεία της χώρας τον Απρίλιο μειώθηκαν τον  Απρίλιο κατά 30%, ενώ στην  Κωνσταντινούπολη κατά 50,3%. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη βουτιά τιμών στην Κωνσταντινούπολη την τελευταία δεκαετία.Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της TÜROB, Timur Bayındır, οι πληρότητες είναι απίθανο να ανακάμψουν αν δεν αντιμετωπιστεί το ζήματα ασφάλειας στην Τουρκία. Όπως είπε, φέτος θα υπάρξουν διψήφια ποσοστά μείωσης των αφίξεων από το εξωτερικό, όμως το ποσοστό αυτό δε μπορεί ακόμη να εκτιμηθεί. Ο μέσος όρος τιμής δωματίου ανά διανυκτέρευση στην Κωνσταντινούπολη έπεσε στα 114,8 ευρώ από 130,1 ευρώ τον Απρίλιο του 2015 και τα έσοδα ανά διαθέσιμο δωμάτιο (RevPAR) μειώθηκαν κατά 40,1% στα 57,7 ευρώ.Μικρή αύξηση, της τάξης του 0,4%, καταγράφηκε τον Απρίλιο στις πληρότητες των ξενοδοχείων στην Αττάλεια, οι οποιες διαμορφώθηκαν στο 51%. Η αύξηση αυτή αποδίδεται στο μικρό αριθμό των ξενοδοχείων που άνοιξαν φέτος σε σχέση με περασμένες χρονιές.Η μέση τιμή δωματίου ήταν μειωμένη κατά 14,3%, στα 57,8 ευρώ και το RevPAR επίσης μειωμένο κατά 14% από πέρυσι, στα 29,5 ευρώ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/pion-ekdoti-karfoni-o-papachristos-me-pirino-arthro-tou-sta-nea/47468

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ