• Business

    Παπουτσάνης: «Πράσινο φως» για επιστροφή κεφαλαίου και συμμετοχή μελών Δ.Σ στην πολωνική εταιρεία

    • NewsRoom

    Μιχάλης Παναγής, Παπουτσάνης


    Έκτακτη γενική συνέλευση μετόχων πραγματοποίησε η εταιρεία «Παπουτσάνης», κατά την οποία βασικό θέμα της ημερήσιας διάταξης ήταν το σενάριο της επιστροφής κεφαλαίου από τη Γ.Σ. Η συνέλευση πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη, στην έδρα της εταιρείας, στο 71ο χλμ. Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, στο Βαθύ του Δήμου Χαλκιδέων, στην οποία παρέστησαν ή αντιπροσωπεύθηκαν δέκα μέτοχοι, εκπροσωπούντες 19.330.763 μετοχές επί συνόλου 25.118.410 μετοχών, δηλαδή το 76,96% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και συνόλου δικαιωμάτων ψήφου.

    Η γενική συνέλευση των μετόχων είχε προγραμματιστεί αρκετό καιρό πριν, καθώς αποτελούσε επιτακτική ανάγκη να δοθούν λύσεις σε ζητήματα που απασχολούσαν την πορεία της επιχείρησης.

    Μετά την ολοκλήρωση της συνέλευσης, η εταιρεία προχώρησε σε ανακοίνωση, σχετικά με  όσα αποφασίστηκαν κατά τη διάρκειά της. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση:

    «Η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, όπως αυτά περιλαμβάνονται στη σχετική πρόσκληση, η οποία δημοσιεύθηκε όπως ο Νόμος ορίζει:

    • Εγκρίθηκε παμψηφεί η μείωση μετοχικού κεφαλαίου κατά ποσό 502.368,20€ στο ποσό των 14.819.861,90€, με μείωση της ονομαστικής αξίας του συνόλου των 25.118.410 μετοχών της Εταιρείας από 0,61€ σε 0,59€, με σκοπό την επιστροφή κεφαλαίου με καταβολή μετρητών στους μετόχους και αντίστοιχη τροποποίηση του άρθρου 3 του Καταστατικού της Εταιρείας.
    • Εγκρίθηκε παμψηφεί η τροποποίηση του καταστατικού της Εταιρείας για τον εκσυγχρονισμό του, μετά και τη θέση σε ισχύ του ν. 4548/2018, και συγκεκριμένα τροποποίηση των άρθρων 1, 4, 6, 7, 8, 9, 10, 12, 13, 15 και 16.
    • Χορηγήθηκε παμψηφεί άδεια στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και τους διευθυντές της Εταιρείας να συμμετέχουν στη διοίκηση της πολωνικής εταιρείας PAPOUTSANIS Sp. z o.o.
    Αναφορικά με την πολωνική εταιρεία, για την ίδρυση της οποίας είχε γράψει το Mononews, υπενθυμίζεται ότι μέτοχοι της νέας εταιρίας, με έδρα τη Βαρσοβία, θα είναι η Παπουτσάνης ΑΒΕΕ και η πολωνική σαπωνοποιία Betasoap Sp. z o.o., με ποσοστό 50% εκάστη. Η κίνηση εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική της Παπουτσάνης για την ενίσχυση της εξωστρέφειας και την περαιτέρω επέκταση και εμβάθυνση των εξαγωγών της, μέσω συνεργασιών με κορυφαίες εταιρίες παραγωγής και διανομής.

    Η νέα εταιρία PAPOUTSANIS Sp. z o.o. θα εμπορεύεται τα προϊόντα της Παπουτσάνης στην αγορά της Πολωνίας. Προτεραιότητα θα δοθεί στην προώθηση των επώνυμων καλλυντικών προϊόντων περιποίησης σώματος και μαλλιών OLIVIA στην πολωνική αγορά λιανικής πώλησης. Η αγορά της Πολωνίας είναι μια από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη. Η αξία της εκτιμάται σε €1,5 δισ. και οι ρυθμοί ανάπτυξής της αγγίζουν το 5-7% ετησίως. Μέσω της νέας στρατηγικής συνεργασίας με την Betasoap Sp. z o.o., η Παπουτσάνης στοχεύει, ταυτόχρονα, να διεισδύσει στην αγορά καλλυντικών της Ρωσίας και της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών (ΚΑΚ/CIS).

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Επιστροφή κεφαλαίου από την Παπουτσάνης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παπουτσάνης: Από το turn around στο success story με όχημα τις εξαγωγές

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νέα θυγατρική στην Πολωνία ιδρύει η Παπουτσάνης



    ΣΧΟΛΙΑ