• Business

    Παπαστράτος: Δωρεά 20 πυροσβεστικών οχημάτων αξίας €1 εκατ.

    Χρήστος Χαρπαντίδης (Παπαστράτος) στο mononews: Θα στηρίξουμε όλα τα Gr-eco Islands

    Χρήστος Χαρπαντίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος


    Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε η παράδοση 20 πυροσβεστικών οχημάτων στο Πυροσβεστικό Σώμα, δωρεά της Παπαστράτος σε μια τελετή που πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο, παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

    Πρόκειται για 20 υδροφόρα οχήματα, 4×4, ειδικών προδιαγραφών, με χωρητικότητα δεξαμενών 600 λίτρα.

    Η δωρεά είναι ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ και γίνεται σε μια στιγμή κρίσιμη ενόψει καλοκαιριού και αντιπυρικής περιόδου.

    Τα οχήματα θα διατεθούν σε περιοχές της Ελλάδας, όπου κρίνεται από το Σώμα ότι υπάρχει ανάγκη.

    Η ολοκλήρωση της δωρεάς έγινε με την υποστήριξη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (ΕΟΔ), κυρίως στο τεχνικό κομμάτι.

    Η δωρεά των 20 πυροσβεστικών οχημάτων δεν είναι μια αποσπασματική κίνηση της Παπαστράτος στο θέμα της πρόληψης από τις φυσικές καταστροφές. Το 2019, με τη συνεργασία της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, πραγματοποιήθηκαν σε 18 περιοχές σε όλη την Ελλάδα δωρεάν και ανοιχτές προς το ευρύ κοινό, 25 εκπαιδευτικές ημερίδες σε θέματα πρόληψης από φυσικές καταστροφές (σεισμοί, πλημμύρες, φωτιές) και σε πρώτες βοήθειες.

    Στο πλαίσιο της δράσης αυτής περισσότερα από 3.000 άτομα εκπαιδεύτηκαν.

    Κοινωνική Ευθύνη στην πράξη

    Για την Παπαστράτος κάθε εταιρεία που  μπορεί, πρέπει να συνεισφέρει στην κοινωνία, ανάλογα με τις ανάγκες που παρουσιάζονται σε κάθε περίοδο. Και στρατηγική της εταιρείας είναι πάντα να κάνει πρώτα πράξη τις δράσεις της και μετά να μιλά γι αυτές.

    Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας, «στην Παπαστράτος πιστεύουμε ότι ΜΑΖΙ μπορούμε να καταφέρουμε περισσότερα. Πιστεύουμε στην σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα προς όφελος του πολίτη και είναι ευθύνη όλων μας, εφόσον έχουμε τη δυνατότητα, να προσφέρουμε πίσω στην κοινωνία.

    » Η Παπαστράτος έχει πολλές φορές στηρίξει το έργο του κράτους με αντίστοιχες δωρεές. Η πιο πρόσφατη δωρεά είναι το 2019, όταν δωρήθηκαν στο Λιμενικό Σώμα 5 ταχύπλοα σκάφη ειδικού τύπου για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου ενώ μερικά χρόνια νωρίτερα είχαμε αντίστοιχα δωρίσει το πρώτο αυτοκινούμενο x-ray scanner».



    ΣΧΟΛΙΑ