• Business

    Πάνω από τις 600 μονάδες αναρριχήθηκε το ΧΑ – Τράπεζες και Βιοχάλκο στο επίκεντρο


    Οριακά πάνω από τις 600 μονάδες -ψυχολογικό όριο- έκλεισε το ΧΑ, με το τραπεζικό ράλι να συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα. Παρά το γεγονός ότι εξακολουθεί να επικρατεί ασάφεια σχετικά με το Eurogroup της 9ης Μαίου, η εγχώρια αγορά αναζητά λόγους για να κινηθεί υψηλότερα. Έτσι, μετά τη χθεσινή θετική έκθεση της Morgan Stanley για τις ελληνικές τράπεζες, η ανακοίνωση για επίσπευση της ψήφισης του ασφαλιστικού μέχρι το τέλος της εβδομάδας δημιούργησε πρόσκαιρη αισιοδοξία. Ωστόσο, αναλυτές τονίζουν ότι οι κινήσεις των επενδυτών είναι βραχυπρόθεσμες, καθώς τα δεδομένα και οι πληροφορίες σχετικά με το θέμα της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος αλλάζουν συνεχώς και δεν μπορεί κανείς να προεξοφλήσει την τελική έκβαση των διαπραγματεύσεων.

    Ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,94% στις 601,48 μονάδες, ενώ ενδοσυνεδριακά σημείωσε υψηλότερη τιμή στις 604 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε σχεδόν στα 73 εκατ. ευρώ.

    Με κέρδη 7,13% τερμάτισε ο τραπεζικός δείκτης, ενώ η μετοχή της Alpha Bank που ενισχύθηκε κατά 7,11% βρέθηκε και πάλι πάνω από την τιμή της τελευταίας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. H Eθνική έκλεισε με κέρδη 8,49%, η Eurobank ενισχύθηκε κατά 8,72% και η Πειραιώς σημείωσε άνοδο 4,23%.

    Αυξημένο ενδιαφέρον υπήρξε για τη μετοχή του ΟΤΕ που ενισχύθηκε κατά 1,81%, η Βιοχάλκο σημείωσε άνοδο 13,45% και η ΔΕΗ ενισχύθηκε κατά 1,66%.

    Με κέρδη 4,16% τερμάτισε η μετοχή του Μυτιληναίου, η ΕΧΑΕ έκλεισε με άνοδο 3,60%, ενώ με κέρδη 2,56% έκλεισε η Τέρνα Ενεργειακή.

    Από τις μετοχές του Mid Cap, διακρίθηκαν η Τράπεζα Αττικής με άνοδο 7,25%, η Χαλκόρ με κέρδη 8,53%, η Ιντραλότ που ενισχύθηκε κατά 6,06%.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/ote-kanena-endiaferon-gia-nova-afou-i-sindromitiki-tv-trechi-me-50/42943

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/o-pio-skotinos-trapezitis-provlepi-i-ikonomia-ine-enas-titanikos-pou-vithizete-sta-pagomena-nera/42909



    ΣΧΟΛΙΑ