• Business

    «Πανδημία» απολύσεων στο Πόρτο Καρράς καταγγέλλει η Ομοσπονδία

    • NewsRoom

    Κωνσταντίνος Στέγγος και Ιβάν Σαββίδης


    Για «πανδημία απολύσεων» στο Πόρτο Καρράς κάνει λόγο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό, μετά την ολοκλήρωση της αγοραπωλησίας του εμβληματικού ξενοδοχείου της Χαλκιδικής που έχει περάσει πλέον στα χέρια του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη. Με δική του ανακοίνωση απαντά το επιχειρησιακό σωματείο.

    Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «ο νέος επενδυτής ανακοίνωσε στους εκπροσώπους των εργαζομένων πως η μονάδα δεν θα λειτουργήσει φέτος καθώς θα προβεί σε ριζική ανακαίνιση και δεν γνωρίζει αν θα ανοίξει και του χρόνου. Αξιώνει λοιπόν την απόλυση του συνόλου του προσωπικού και μάλιστα με υπεύθυνη δήλωση του εργαζόμενου ότι την επιθυμεί κιόλας!!!».

    Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας καλεί, όπως αναφέρεται, το Σωματείο της επιχείρησης αλλά και τους εργαζόμενους να μην υπογράψουν τέτοιου είδους δηλώσεις «καθώς βάζουν ταφόπλακα στα εργασιακά τους δικαιώματα και στην επαναπρόσληψη τους εφόσον ο νέος επενδυτής δεν δεσμεύεται να τους επαναπροσλάβει με την έναρξη λειτουργίας του Ξενοδοχείου».

    Η Ομοσπονδία δηλώνει δε πως θα κάνει τα απαραίτητα για να διαφυλάξει τα δικαιώματα των εργαζομένων.

    Υπενθυμίζεται ότι το deal της πώλησης του Πόρτο Καρράς προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση, αφού πρόκειται για ένα deal που συμφωνήθηκε εν μέσω πανδημίας και με τον ευρύτερο τομέα του τουρισμού να αποτελεί τον πλέον αδύναμο κρίκο, μέσα στην τρέχουσα δυσμενή συγκυρία για την οικονομική δραστηριότητα στη χώρα.



    ΣΧΟΛΙΑ