• Business

    Παναγιωτάκης: Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ που θα απολυθούν θα μεταφερθούν στις θυγατρικές που θα συσταθούν 

    • NewsRoom


    Το σύνολο των εργαζομένων στις λιγνιτικές μονάδες Μεγαλόπολης και Φλώρινας που τίθενται στη διαδικασία απόλυσης θα μεταφερθούν στις θυγατρικές που θα συσταθούν και στον νέο ιδιοκτήτη που θα προκύψει από τον διαγωνισμό, ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης στο περιθώριο ενεργειακού συνεδρίου.

    Όπως διευκρίνισε, από τη μεταφορά θα εξαιρεθούν μόνο ορισμένοι διοικητικοί υπάλληλοι ενώ επανέλαβε ότι το εργασιακό πλαίσιο είναι πλήρως διασφαλισμένο, με την προσθήκη στον νόμο ρήτρας που προβλέπει ότι η προϋπηρεσία στη ΔΕΗ αναγνωρίζεται από τη νέα ιδιοκτησία. Αυτό σημαίνει ότι οι αποζημιώσεις σε περίπτωση απόλυσης (μετά την πρώτη εξαετία, διάστημα κατά το οποίο δεν θα επιτρέπονται απολύσεις) θα είναι αυξημένες αφενός λόγω προϋπηρεσίας και αφετέρου επειδή στον ιδιωτικό τομέα δεν ισχύει το πλαφόν του δημοσίου. ‘Αρα, θα υπάρχει ισχυρό αντικίνητρο για απολύσεις.

    Ο επικεφαλής της ΔΕΗ επανέλαβε την πρόσκληση προς την Ελληνική Βιομηχανία να εξετάσει το ενδεχόμενο επένδυσης στις λιγνιτικές μονάδες που τίθενται προς πώληση τονίζοντας ότι τα οποία ειδικά τιμολόγια ισχύουν σήμερα δεν έχουν πολύ χρόνο ζωής. Επιπλέον, όπως είπε, με την ιδιοκτησία της μονάδας η βιομηχανία θα έχει σταθερό και προβλέψιμο ενεργειακό κόστος.

    Η προκήρυξη για την εκδήλωση ενδιαφέροντος εξαγοράς των μονάδων θα δημοσιευθεί έως τις 31 Μαΐου, ενώ θα ακολουθήσει ένας μήνας κατά τον οποίον, σύμφωνα με τη νομοθεσία, μπορούν να εκφράσουν τυχόν αντιρρήσεις οι πιστωτές της ΔΕΗ. Στόχος είναι να έχει υπογραφεί συμφωνία πώλησης έως τις 17 Οκτωβρίου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΔΕΗ: Είμαστε κοντά σε συμφωνία με τις τράπεζες, δηλώνει ο Μ. Παναγιωτάκης

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η ΓΕΝΟΠ «μπλόκαρε» το ΔΣ της ΔΕΗ για την πώληση των μονάδων!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΔΕΗ: Η πλειονότητα των εργαζομένων θα μεταφερθεί στις υπό πώληση μονάδες



    ΣΧΟΛΙΑ