• Business

    Παλίρροια-Σουλιώτης: Προ των πυλών η πρώτη εξαγορά μετά την είσοδο της VNK στο μετοχικό κεφάλαιο

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Βασίλης Κάτσος στο mononews: Κοντά σε νέες επενδυτικές κινήσεις στις αρχές του 2022

    Βασίλης Κάτσος, VNK Capital


    Στην πρώτη της εξαγορά μετά την είσοδο του VNK Capital των Βασίλη και Νέλλης Κάτσου προχωρά η Παλίρροια Σουλιώτης.

    Πρόκειται για την εξαγορά εταιρείας παραγωγής προϊόντων ζύμης με ισχυρό οικονομικό αποτύπωμα και σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα.

    Ο πρόεδρος και εκ των βασικών μετόχων της Παλίρροια, Κωνσταντίνος Σουλιώτης, μιλώντας στο mononews.gr στο περιθώριο της έκθεσης Horeca, είπε ότι η εξαγορά έχει κλείσει και απομένουν κάποιες διαδικαστικές λεπτομέρειες προκειμένου να ολοκληρωθεί και να γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

    Δεν θέλησε να αποκαλύψει το όνομα της εταιρείας ωστόσο ο τζίρος της κινείται πέριξ των 17 εκατ. ευρώ και πρόκειται για μια υγιή και ισχυρή εταιρεία.

    Θα ενισχύσει δε τη μετεξέλιξη της Παλίρροιας σε ένα διευρυμένο όμιλο τροφίμων, στροφή που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια όπου η εταιρεία έχει επεκταθεί και στα έτοιμα γεύματα στα ψυγεία και τώρα νέες σειρές οσπρίων και φρέσκα ντολμαδάκια. Η εξαγορά της εταιρείας προϊόντων ζύμης, στην οποία αυτή τη στιγμή Παλίρροια δραστηριοποιείται με προϊόντα φασόν, θα της δώσει ένα ισχυρό πλεονέκτημα στις ξένες αγορές όπου εκεί κατευθύνεται και το 85% των πωλήσεών της.

    «Στόχος είναι να μεγαλώσουμε την εταιρεία, έχουμε τα κανάλια να τροφοδοτήσουμε τις αγορές καινοτόμα προϊόντα, δικής μας παραγωγής» σημειώνει.

    Η ελληνική βιομηχανία έχει παραγωγική παρουσία σε τρεις ηπείρους με πέντε εργοστάσια σε Ελλάδα, Βουλγαρία, Κίνα και Ιορδανία και δύο εργοστάσια παραγωγής αμπελόφυλλου στην Κίνα.

    Νέα μονάδα παραγωγής στο Μεξικό

    Παράλληλα στις σκέψεις της διοίκησης είναι η δημιουργία νέου εργοστασίου στο Μεξικό.

    Ο σχεδιασμός για τη δημιουργία εργοστασίου στο Μεξικό θα ανοίξει τον δρόμο για τις εξαγωγές των νέων προϊόντων που έχει λανσάρει, φρέσκα ντολμαδάκια διάρκειας 45 ημερών ενώ θα αποτελέσει και βασικό κανάλι τροφοδότησης της μεγάλης αγοράς των ΗΠΑ και του Καναδά.

    Πέρυσι η εταιρεία είδε τον τζίρο της να αυξάνεται κατά 24% φτάνοντας στα 75 εκατ. ευρώ. Από αυτό ένα 10% οφείλεται στις ανατιμήσεις. Για το 2023 η διοίκηση της εταιρείας βάζει τον πήχη των πωλήσεων πάνω από 85 εκατ. ευρώ χωρίς να υπολογίζεται η εισφορά στον τζίρο από την εξαγορά της εταιρείας παραγωγής προϊόντων ζύμης.

    Η μεγαλύτερη αγορά για τα προϊόντα Παλίρροια είναι οι ΗΠΑ, νούμερο 2 η Ευρώπη και τρίτη η Σαουδική Αραβία, οι οποίες εξυπηρετούνται από όλα τα εργοστάσια.

    Ο κ. Σουλιώτης εκτιμά ότι οι προοπτικές για την ελληνική κουζίνα είναι εξαιρετικές. «Την επόμενη δεκαετία η ελληνική κουζίνα θα γράψει ιστορία» σημείωσε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι είναι εξαιρετικά καλό για τις προοπτικές της εταιρείας.

    Στην Παλίρροια απασχολούνται 1.800 εργαζόμενοι. Από αυτούς οι 650 είναι τυλίχτριες και τυλίγουν περισσότερα από 2 εκατομμύρια ντολμαδάκια την ημέρα.

    Κάθε αύξηση του όγκου πωλήσεων συνοδεύεται από αύξηση προσωπικού λέει ο κ. Σουλιώτης συμπληρώνοντας ότι έχουν γίνει κάποιες προσπάθειες για αυτοματοποιήσεις ωστόσο στους ντολμάδες το τύλιγμα γίνεται μόνο με το χέρι.

    Διαβάστε επίσης

    Κώστας Σουλιώτης (Παλίρροια): Σχέδια για νέες εξαγορές στα τρόφιμα



    ΣΧΟΛΙΑ