• Business

    Παγκόσμια συμφωνία με τη Google έκλεισε η News Corp του Ρούπερτ Μέρντοχ

    • NewsRoom
    Rupert Murdoch

    Rupert Murdoch


    Παγκόσμια συμφωνία για την παροχή ειδήσεων υπέγραψε η News Corp με τη Google, βάζοντας έτσι τέλος στην μεγάλη διαμάχη του μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης Ρούπερτ Μέρντοχ με τον τεχνολογικό κολοσσό.

    Οι εταιρείες θα αναπτύξουν μια πλατφόρμα συνδρομών, θα μοιράζονται τα έσοδα από διαφημίσεις μέσω των υπηρεσιών τεχνολογίας διαφημίσεων της Google, ενώ θα αναπτύξουν την παραγωγή ηχητικού δημοσιογραφικού περιεχομένου και βίντεο μέσω του YouTube, όπως αναφέρει το Reuters.

    Η συμφωνία έρχεται μετά από χρόνια διαμάχης μεταξύ του μεγιστάνα Μέρντοχ και της Google, όπου ο κολοσσός τεχνολογίας απείλησε να κλείσει τη μηχανή αναζήτησής της για να αποφύγει τους “ανεφάρμοστους” νόμους περιεχομένου.

    Η συμφωνία αποτελεί μια ακόμη σημαντική επιτυχία για τον 89χρονο μεγιστάνα του Τύπου, τον γιο του Λόκλαν και τον διευθύνοντα σύμβουλο της News Corp, Ρόμπερτ Τόμσον, να εξασφαλίσουν την πληρωμή για τη χρήση premium ειδησεογραφικού περιεχομένου από τις τεχνολογικές πλατφόρμες. Σημειώνεται ότι ο Μέρντοχ στο παρελθόν έχει συνάψει συμφωνίες πληρωμών με την Apple και το Facebook για τις υπηρεσίες τους Apple News και Facebook News.

    Η εταιρεία, ωστόσο, αρνήθηκε να αποκαλύψει τις οικονομικές λεπτομέρειες της συμφωνίας, περιοριζόμενη να αναφέρει μόνο ότι προβλέπει “σημαντικές πληρωμές” από την Google.

    Στην Αυστραλία, οι δύο μεγαλύτεροι τηλεοπτικοί ραδιοτηλεοπτικοί φορείς της χώρας έχουν συνάψει συμφωνίες με την Google συνολικά αξίας 60 εκατομμυρίων δολαρίων (47 εκατομμύρια δολάρια) ετησίως, σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ.



    ΣΧΟΛΙΑ