• Νερό, σταγόνα

    Business

    Παγκόσμια Ημέρα Νερού: Διαφυλάσσουμε το πολυτιμότερο αγαθό της φύσης

    • NewsRoom

    Προστατεύουμε το νερό, προστατεύουμε τη ζωή…

    Η 22α Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Νερού με στόχο την ευαισθητοποίηση του καταναλωτικού κοινού για την ιδιαίτερη αξία του πολυτιμότερου αγαθού της φύσης.

    Το νερό αποτελεί βασικό συνοδοιπόρο της ζωής του ανθρώπου κάθε στιγμή της ζωής του. Από το πρώτο, πρωινό ποτήρι που θα πιει, απαραίτητο για την πρώτη κίνηση ενυδάτωσης του οργανισμού, μέχρι αργά το βράδυ και σε όλα τα στάδια της ζωής του, από τη νηπιακή ηλικία μέχρι τα βαθιά γεράματα.

    Κανένα είδος ζωής δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς νερό. Το νερό αποτελεί ζωτικό στοιχείο και παίζει καθοριστικό ρόλο στη σωστή λειτουργία του οργανισμού, από τη ρύθμιση των σωματικών υγρών, τον έλεγχο του μεταβολισμού, που αποτελεί τον βασικό μηχανισμό διατήρησης του δείκτη μάζας σώματος, την ενεργοποίηση των μυών, τη διατήρηση της υγείας της επιδερμίδας αλλά και τη διασφάλιση της καλής λειτουργίας των νεφρών και του πεπτικού συστήματος.

    Το νερό αποτελεί πηγή ομορφιάς, ευεξίας και μακροζωίας.

    Αυτός είναι και ο λόγος που η προστασία του πολύτιμου αυτού αγαθού είναι εξαιρετικά σημαντική για την ανθρωπότητα και την ίδια τη ζωή.

    Απόλυτος σεβασμός προς κάθε σταγόνα…

    Αναγνωρίζοντας την αξία του, η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ λειτουργεί καθημερινά, πάνω από 65 χρόνια τώρα, με απόλυτο σεβασμό προς κάθε σταγόνα νερού που μας προσφέρεται από τη φύση στα Ζαγοροχώρια – μία περιοχή που εντάσσεται στο δίκτυο προστασίας Natura 2000.

    Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της, η εταιρεία εφαρμόζει διαδικασίες ορθολογικής διαχείρισης των υδατικών πόρων με σεβασμό προς το περιβάλλον, γνωρίζοντας από πρώτο χέρι το μέγεθος της αξίας του πολύτιμου αυτού αγαθού της φύσης της Πίνδου, το οποίο χάρη σε αυτήν ακριβώς την ανώτερη αξία του και τη μοναδική ισορροπημένη γεύση του ξεχώρισε μέσα στα χρόνια και έγινε το πιο αγαπημένο φυσικό μεταλλικό νερό στην Ελλάδα.

    Το φυσικό μεταλλικό νερό ΖΑΓΟΡΙ, με τη μοναδική του σύσταση, πλούσια σε πολύτιμα μέταλλα και ιχνοστοιχεία, προσφέρεται στον καταναλωτή αγνό και φυσικό, χωρίς καμία επεξεργασία.

    Κάθε σταγόνα Φυσικού Μεταλλικού Νερού Ζαγόρι, μετά από «ταξίδι» πολλών ετών στο βραχώδες υπέδαφος της περιοχής αυτής, φτάνει στον υδροφόρο ορίζοντα και από εκεί κατευθείαν στην πηγή, όπου, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, τοποθετείται στην ειδικά σχεδιασμένη φιάλη που το προστατεύει μέχρι την κατανάλωσή του.

    Διαθέτει ήπια αλκαλικότητα, με PH 7,8, χαμηλή περιεκτικότητα σε άλατα και είναι ιδανικό για διατροφή χαμηλή σε νάτριο.

    …απόλυτος σεβασμός στη φύση που μας δίνει ζωή

    Έναν τέτοιο θησαυρό, όπως κάθε θησαυρό άλλωστε, οφείλουμε όμως να τον προστατεύουμε και να τον διαφυλάσσουμε με κάθε τρόπο.

    Αυτό είναι κι ο στόχος της ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ, που τιμά και «γιορτάζει» την ανυπολόγιστη αξία του νερού κάθε μέρα, φροντίζοντας παράλληλα για το αύριο, με ορθές πρακτικές στην κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης.

    Έμπρακτα, με κινήσεις που αποδεικνύουν τις αξίες και την περιβαλλοντική της συνείδηση, η εταιρεία παρουσίασε το πρώτο ελληνικό εμφιαλωμένο νερό σε συσκευασίες με 30% ανακυκλωμένο πλαστικό (rPet), το ΖΑΓΟΡΙ GO GREEN, ενώ χρησιμοποιεί πλήρως ανακυκλώσιμα υλικά σε όλες τις συσκευασίες.

    Γιατί το καλό το έχουμε μέσα μας!