• Business

    Π. Σεπετάς (Βίκος) για τη διαμάχη με την Coca – Cola: «Δεν συμμετέχουμε σε νομικά μέτρα– Περιμένουμε όμως να εφαρμοσθεί ο Νόμος»

    • NewsRoom

    Ο επικεφαλής της «Βίκος» Πέτρος Σεπετάς


    Την απόφαση να μην ακολουθήσει την κλιμάκωση των ενεργειών εναντίον της Coca – Cola για την χρήση εθνικών συμβόλων (Παρθενώνας, Βουλή των Ελλήνων κα.) σε διαφημιστική της καμπάνια πήρε η Βίκος.

    Η εταιρεία επέλεξε να διαφοροποιηθεί από τις Λουξ και ΕΨΑ, οι οποίες εμφανίζονται αποφασισμένες να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη κατά της πολυεθνικής αλλά και του υπουργείου Πολιτισμού, το οποίο θεωρούν πως δεν έπραξε τα δέοντα. Η αλλαγή στάσης της οικογένειας Σεπετά αποτυπώθηκε στη χθεσινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι άλλες δυο εταιρείες, από την οποία απουσίαζε η «υπογραφή» της.

    Ο επικεφαλής της «Βίκος» Πέτρος Σεπετάς κληθείς από το mononews.gr να εξηγήσει τους λόγους της διαφοροποίησης επισημαίνει πως δεν επιθυμεί να εμπλακεί με νομικές ενέργειες ούτε εναντίον της Coca – Cola αλλά ούτε και εναντίον του Κράτους. Επισημαίνει μάλιστα πως ο βασικός στόχος της κίνησης που δεν ήταν άλλος από την δημοσιοποίηση της καταχρηστικής συμπεριφοράς εκ μέρους της πολυεθνικής επετεύχθη, ενώ και το Συμβούλιο Ελέγχου Επικοινωνίας την καταδίκασε δυο φορές για την επίμαχη διαφήμιση και την εξανάγκασε να ανακαλέσει την καμπάνια της.

    «Ότι ήταν να κάνουμε, το κάναμε. Από εκεί και πέρα, η κλιμάκωση με νομικά μέτρα δεν μας αφορά και δεν μας ενδιαφέρει», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Σεπετάς. Σπεύδει ωστόσο να τονίσει πως συνεχίζει να παρακολουθεί την υπόθεση και περιμένει από την Πολιτεία να προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες για να εισπράξει τα χρήματα από την εμπορευματοποίηση των εθνικών συμβόλων από την Coca – Cola. «Δίνουμε όλο το χρόνο στην κυβέρνηση να παρέμβει όπως πρέπει. Θεωρούμε πως θα κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για να προασπίσει την ισονομία και το ευ αγωνίζεσθε στον επιχειρηματικό στίβο».

    «Φανταστείτε», λέει, «μια σκοπιανή εταιρεία αναψυκτικών να βάλει στα μπουκάλια της, τον Λευκό Πύργο και να αρχίσει να διαθέτει τα προϊόντα της, στη Θεσσαλονίκη. Τι θα γινότανε;».

    Ο κ. Σεπετάς ξεκαθαρίζει πως ζητούμενο είναι οι εταιρείες να παίζουν επί ίσης όροις και όχι χρησιμοποιώντας αθέμιτα μέσα. Κάτι που όπως λέει κάνει κατά κόρον η Coca – Cola, η οποία εξακολουθεί να υιοθετεί αθέμιτες πρακτικές και να καταστρατηγεί τον ελεύθερο ανταγωνισμό, παρ’ ότι έχει καταδικαστεί δυο φορές στον παρελθόν από την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Μάλιστα, υποστηρίζει πως έχει στη διάθεσή του στοιχεία που αποδεικνύουν την παραβίαση του ελεύθερου ανταγωνισμού από την πολυεθνική, σε βάρος των υπόλοιπων επιχειρήσεων. (Κάτι αντίστοιχο έχει ισχυριστεί και ο πρόεδρος της Λουξ, Γιάννης Μαρλαφέκας).



    ΣΧΟΛΙΑ