• Business

    Π. Παππάς: Ναυλώθηκε σε εντυπωσιακή τιμή πλοίο της Star Bulk Carriers

    Πέτρος Παππάς. Επικεφαλής Star Bulk Carriers

    Πέτρος Παππάς. Επικεφαλής Star Bulk Carriers


    Η ναυτιλιακή Star Bulk Carriers, συμφερόντων του εφοπλιστή Πέτρου Παππά, ναύλωσε ένα από τα πλοία της τύπου kamsarmax με συμβόλαιο έξι έως οκτώ μηνών σε τιμή αισθητά πάνω από τον μέσο όρο της αγοράς, ένα ακόμα σημάδι της ισχυρής ανάκαμψης στην αγορά τoυ ξηρού φορτίου.

    Ειδικότερα, ακολουθώντας τη γνωστή στρατηγική της που περιλαμβάνει βραχυχρόνιες ναυλώσεις των πλοίων της, η Star Bulk συμφώνησε την Παρασκευή στη ναύλωση του πλοίου της Star Mariella (χωρητικότητας 82.000 dwt, κατασκευής 2006) έναντι 14.800 δολαρίων ημερησίως, την ώρα που οι τιμές ναύλωσης για αντίστοιχα πλοία στην αγορά κυμαίνονταν στην περιοχή των 12.500 δολαρίων ημερησίως.

    Επίσης, μία άλλη ελληνική εταιρεία, η White Sea Navigation, συμφώνησε στη ναύλωση του πλοίου Achilleas S (χωρητικότητας 58.800 dwt, κατασκευής 2010) για τέσσερις έως έξι μήνες έναντι 11.900 δολαρίων ημερησίως, την ώρα που οι τιμές στην αγορά spot δεν ξεπερνούσαν τα 11.000 δολάρια.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι την Παρασκευή ο δείκτης Baltic Dry συνέχισε την ανοδική του πορεία, ξεπερνώντας τις 1.400 μονάδες, ενώ οι εκτιμήσεις των αναλυτών για την εξέλιξη της αγοράς του ξηρού φορτίου είναι ως επί το πλείστον αισιόδοξες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:Αποκλειστικό: Έλληνας εφοπλιστής αγοράζει τα 7 containerships του Συμεών Παληού

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καυστικός Grimaldi: «Γιατί οι τράπεζες ρίχνουν λεφτά σε επί χρόνια ζημιογόνες ναυτιλιακές;»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κομφούζιο: Τα ελληνικά πλοία δεμένα στα λιμάνια και τα ξένα αλωνίζουν



    ΣΧΟΛΙΑ