• Ναυτιλία

    Π. Παππάς: Άλλη μία αναχρηματοδότηση δανείου για την Star Bulk

    Ο Πέτρος Παππάς, επικεφαλής της ναυτιλιακής εταιρείας, Star Bulk Carriers

    Πέτρος Παππάς. Επικεφαλής Star Bulk Carriers


    Την αναχρηματοδότηση ενός δανείου της από την HSBC, προκειμένου να χρηματοδοτήσει εν μέρει την εξαγορά της Songa Bulk, πέτυχε η ναυτιλιακή Star Bulk Carriers του εφοπλιστή Πέτρου Παππά, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα β΄τριμήνου 2018 που ανακοίνωσε.

    Ειδικότερα, η εταιρεία εξασφάλισε την αναχρηματοδότηση ενός δανείου από την HSBC ύψους 80 εκατ. δολαρίων με ένα νέο δάνειο ύψους 65,5 εκατ. δολαρίων από την ίδια τράπεζα, το οποίο θα αποπληρωθεί σε βάθος πενταετίας, με μία τελική πληρωμή 43,4 εκατ. δολαρίων σε πέντε χρόνια.

    Σημειώνεται ότι η Star Bulk έχει ήδη προχωρήσει σε συμφωνίες αναχρηματοδότησης με πέντε πιστωτές της για όλα τα χρέη της για το 2018 και το 2019, εξασφαλίζοντας νέα δάνεια ύψους άνω των 500 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Υπενθυμίζεται ότι η Star Bulk στις αρχές Ιουλίου ανακοίνωσε την εξαγορά της Songa Bulk, στο πλαίσιο της οποίας προβλεπόταν μία πληρωμή ύψους 145 εκατ. δολαρίων σε μετρητά. Η πληρωμή αυτή χρηματοδοτήθηκε μέσω μίας συμφωνίας sale and leaseback με την κινεζική China Merchants Bank Leasing, ύψους 180 εκατ. δολαρίων, από την οποία προέκυψε και περαιτέρω ρευστότητα ύψους 35 εκατ. δολαρίων για την εταιρεία.

    Εξάλλου, στις 3 Αυγούστου οριστικοποιήθηκε και το deal της απόκτησης 16 φορτηγών πλοίων μεταφοράς ξηρού φορτίου από εταιρείες που συνδέονται με τις Augustea Atlantica SpA και York Capital Management. H Star Bulk συμφώνησε να εκδώσει περίπου 10,5 εκατομμύρια κοινές μετοχές για τους πωλητές των 16 πλοίων, που αντιστοιχούν περίπου στο 14,1% των κοινών της μετοχών, ενώ παράλληλα θα αναλάβει χρέος 310 εκατ. δολαρίων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Π. Κασιδόκωστας-Λάτσης: Άλλα 4 τάνκερ στον στόλο της Latsco. Όλο το παρασκήνιο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  VesselsValue: Πώς διαμορφώθηκαν οι τιμές στις αγοραπωλησίες πλοίων. Οι κινήσεις της εβδομάδας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Π. Παππάς: Σταθερή κερδοφορία για την Star Bulk και αισιοδοξία για το μέλλον



    ΣΧΟΛΙΑ